2020-05-23 18:40:23
Φωτογραφία για Νέα Υόρκη: Οι φτωχές συνοικίες καταγράφουν υψηλότερα ποσοστά κορωνοϊού
Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, δήλωσε νωρίτερα ότι οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να διανεμηθεί δίκαια χωρίς να ληφθεί υπόψη ο πλούτος

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, από συνοικίες χαμηλού εισοδήματος, βγήκαν θετικοί σε αντισώματα COVID-19 σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί, ο Κουόμο εξήγησε ότι το 27% των 8.000 ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις από τις συνοικίες χαμηλού εισοδήματος βγήκε θετικό σε αντισώματα της νόσου, σε σύγκριση με το 19,9% στον γενικό πληθυσμό της πόλης της Νέας Υόρκης.

Ο Κουόμο δήλωσε ότι οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να διανεμηθεί δίκαια χωρίς να ληφθεί υπόψη ο πλούτος, ενώ ζήτησε μια ηγεσία αντιμετώπισης κρίσεων στη χώρα με βάση ικανότητες και όχι αναρτήσεις στο Twitter.

Οι δηλώσεις του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης έγιναν μια ημέρα μετά την είδηση ότι πειραματικό εμβόλιο κατά της Covid-19 που κατασκευάστηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna Inc παρήγαγε προστατευτικά αντισώματα σε μια μικρή ομάδα υγιών εθελοντών.

«Το εμβόλιο πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους ανθρώπους», τόνισε ο Κουόμο κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ