2020-05-25 21:19:02
Φωτογραφία για Σε μαξιλαροθήκες και σεντόνια «κρύβεται» ο κοροναϊός. Προσοχή στο μάζεμα τους
Σε μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το RNA του ιού ήταν παρόν σε 22 επιφάνειες (22%) και των κλινοσκεπασμάτων των δωματίων ξενοδοχείων που είχαν μείνει δύο προ-συμπτωματικοί φοιτητές στο πλαίσιο καραντίνας.

Αν και ασυμπτωματικοί οι δύο φοιτητές που είχαν επιστρέψει στην Κίνα από το εξωτερικό, είχαν τεθεί σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για 14 ημέρες και τελικά ήταν φορείς του νέου κοροναϊού. Χρειάστηκε να νοσηλευθούν καθώς εκδήλωσαν συμπτωματολογία.

Τρεις ώρες μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα, οι επιστήμονες πήραν δείγματα από όλες τις επιφάνειες των δωματίων που είχαν μείνει οι φοιτητές. Έξι από τα 11 δείγματα (55%) από το ένα δωμάτιο ήταν θετικά στον SARS-CoV-2, περιλαμβανομένων των σεντονιών, της παπλωματοθήκης, των μαξιλαροθηκών και των πετσετών. Οι μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια, με τα οποία είχαν έρθει σε παρατεταμένη επαφή οι φοιτητές, είχαν το υψηλότερο ιικό φορτίο.

Βάσει των ευρημάτων αυτών, οι ερευνητές συστήνουν να μην τινάζουμε τα σεντόνια όταν τα αλλάζουμε αλλά να συλλέγονται προσεκτικά και να πλένονται σε υψηλή θερμοκρασία και αφού στεγνώσουν να σιδερώνονται επιμελώς για να περιοριστεί η μετάδοση του κοροναϊού.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ