2020-06-07 07:58:05
Φωτογραφία για Drone εναντίον πιλότου: Η μεγάλη μονομαχία
Το πρότζεκτ μπορεί τελικά να οδηγήσει σε ένα μαχητικό αεροσκάφος που θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την πτήση του Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ διοργανώνει για

τον Ιούλιο του 2021 μία καθοριστική αναμέτρηση: Αυτή ενός προηγμένου μη επανδωμένου αεροσκάφους εναντίον ενός συμβατικού μαχητικού με πιλότο.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την αλληλογραφία των αρμοδίων από το Air Force Research Laboratory (AFRL) και το Artificial Intelligence Center του Πενταγώνου, προγραμματίζεται «ένα αυτόνομο σύστημα να αναμετρηθεί με ένα επανδρωμένο σύστημα σε μία είδους αερομαχία

Το πρότζεκτ, όπως σημειώνει το BBC, μπορεί τελικά να οδηγήσει σε ένα μαχητικό αεροσκάφος που θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την πτήση του. Σε αυτή τη φάση, πάντως, το αυτόνομο σύστημα δεν θα χρησιμοποιεί «πολλή τεχνητή νοημοσύνη», αλλά τη διαφορά θα κάνει «η συνεργασία ανάμεσα σε άνθρωπο και μηχανή».


Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2018 με στόχο την ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου μαχητικού. Από τότε, όμως, η ιδέα έχει προχωρήσει και περιλαμβάνει το ενδεχόμενο ανάπτυξης «σμήνους» μικρών αυτόνομων drone, τα οποία θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο ενός πιλότου και θα τον βοηθούν στην αποστολή του. Κοινό σημείο είναι με ποιο τρόπο θα μπορέσει η τεχνητή νοημοσύνη να βελτιώσει την απόδοση του αμερικανικού στρατού.

Νωρίτερα φέτος, ο γνωστός επιχειρηματίας Έλον Μασκ, είχε δηλώσει σε συνέδριο ότι «η εποχή του μαχητικού αεροπλάνου έχει περάσει». Ο ίδιος είχε εκτιμήσει μάλιστα ότι ο αντωγωνιστής του F-35 θα είναι ένα drone, τηλεχειριζόμενο από άνθρωπο, αλλά με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Σε αυτή την περίπτωση ο Μασκ προέβλεψε ότι «το F-35 δεν θα έχει καμία ελπίδα».

Τουλάχιστον 10 εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν ξοδέψει 13-17 δισ. δολάρια τα τελευταία δέκα χρόνια για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων. Εντούτοις, καμία από αυτές δεν έχει καταφέρει να επιτύχει αυτονομία Επίπεδου 4, δηλαδή ένα όχημα το οποίο να μην χρειάζεται καθόλου την ανθρώπινη επίβλεψη για να κινηθεί με ασφάλεια.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ