2020-06-07 19:47:09
Φωτογραφία για ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ CASUS BELLI ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ
Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Ο Τούρκος δικτάτορας Ρ. Τ. Ερντογάν συνεχίζει να κλιμακώνει επικίνδυνα τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, ανακοινώνοντας έρευνες σε θαλάσσια οικόπεδα τα οποία βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, της Ρόδου, της Καρπάθου και της Κρήτης! Αυτές οι ωμές και επικίνδυνες κινήσεις από την πλευρά της Τουρκίας θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή και βέβαια γίνονται με ορμητήριο την Τουρκολιβυκή Συμφωνία θαλασσίων ζωνών που συνήψε η Τουρκία με την Κυβέρνηση της Τριπόλεως! Μια Συμφωνία που η Ελλάδα ισχυρίζεται πως είναι παράνομη – κι έτσι είναι – αλλά δεν κάνει απολύτως τίποτε για την προσβάλλει ουσιαστικά! Αφού δεν ανακοινώνει η κυβέρνησή μας ΑΟΖ στην περιοχή και ακολούθως να την συνυπογράψει με την Κύπρο και την Αίγυπτο!

Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο δεν είχε θέσει ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του την ανακήρυξη ΑΟΖ! Ωστόσο μετά τις κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας και κυρίως μετά την ανακήρυξη ΑΟΖ της Τουρκίας με την Κυβέρνηση της Τριπόλεως του Φαγέντ αλ Σάρατζ, πιστεύαμε ότι θα άλλαζε πλεύση σε αυτό το εθνικό για την Ελλάδα ζήτημα!


Ωστόσο, σε αυτήν την συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση απαντά με διαβήματα, που η Τουρκία τα πετάει στον κάλαθο των αχρήστων! Το τελευταίο επιδόθηκε, με αφορμή τις δημοσιευμένες από την τουρκική πλευρά αιτήσεις αδειών για θαλάσσιες έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα από το Υπουργείο μας των Εξωτερικών! Η κατάληξη και αυτού του ελληνικού διαβήματος ήταν στον τουρκικό κάλαθο των αχρήστων! Και εμείς βαυκαλιζόμαστε με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, ο οποίος δήλωσε:

«Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα. Η Ελλάδα ήταν και είναι απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει»!

Φανταζόμαστε, πως ο κ. Δένδιας παίζει με τις λέξεις, αφού κατά βάθος γνωρίζει ότι ο Ρ. Τ. Ερντογάν θα υλοποιήσει το σχέδιό του για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας! Συνεχίζει δηλαδή και η παρούσα κυβέρνηση την υποχωρητικότητα στις τουρκικές προκλήσεις. Όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες εγκλωβίστηκαν στην ενδοτική πολιτική τους, με αποτέλεσμα η Τουρκία να καταγράφει συνεχείς νίκες στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα!

Αφού λοιπόν τα συνεχή ελληνικά διαβήματα η Τουρκία τα αγνοεί, δεν θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει σε πιο ουσιαστικά μέτρα κατά της τουρκικής επιθετικότητας;

Δεν θα πρέπει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να δηλώσει προς όλους τους οργανισμούς (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ κλπ.) πως εάν η Τουρκία αποπειραθεί να πραγματοποιήσει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αυτή η ενέργεια θα συνιστά “αφορμή πολέμου”;

Δεν θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει με ένα casus belli, όπως ακριβώς έχει πράξει από το 1995 η Τουρκία προς εμάς, προκειμένου να μην αυξήσουμε τα χωρικά μας ύδατα (αιγιαλίτιδα ζώνη) από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο;;  

Να παραιτηθούν οι Χρυσοχοΐδης και Μηταράκης Ο Ρ. Τ. Ερντογάν ισλαμοποιεί την Πατρίδα μας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή  και τις περιουσίες των Ελλήνων στα νησιά μας και οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης - Ασύλου σφυρίζουν αδιάφορα… 

Η κατάσταση στα νησιά μας του Β.Α. Αιγαίου γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη!

Διαβάστε την παρακάτω δημοσίευση του https://www.pronews.gr/ και θα συμφωνήσετε μαζί μου:     

Μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην Λέσβο καθώς επιθέσεις σε ντόπιους και εισβολές σε σπίτια από αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας φόβο και τρόμο στους κατοίκους του νησιού.

Το πιο βίαιο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης όταν, για άγνωστο λόγο, δυο αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες που ο ένας κρατούσε μαχαίρι και ο άλλος μια αυτοσχέδια… τρίαινα (!) επιτέθηκαν σε δυο Έλληνες κατοίκους μιας αγροτικής περιοχής κοντά στο ΚΥΤ!

Ευτυχώς, το ένα από τα υποψήφια θύματα απέσπασε την τρίαινα και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Όμως, λίγο αργότερα, ανήλικοι παράνομοι μετανάστες πέταξαν ένα ξύλο με καρφιά προς τον σκύλο που φύλαγε ένα σπίτι στον κεντρικό δρόμο Μόριας - Παναγιούδας και προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα! Όμως, ο ιδιοκτήτης βρισκόταν μέσα και αναγκάστηκαν να το βάλουν στα πόδια!

Την ίδια ώρα, μια άλλη ομάδα παράνομων μεταναστών εισέβαλε σε μια αγροτική κατοικία, αλλά και αυτοί έσπευσαν να εξαφανιστούν μόλις είδαν ότι μέσα βρισκόταν όλη η οικογένεια!

Σύμφωνα με το lesvospost, η επεισοδιακή ημέρα έκλεισε με την… 17η κατά σειρά διάρρηξη σε άλλη αγροτική κατοικία μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια!!
grizosgatos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ