2020-06-10 22:48:46
Φωτογραφία για Kορωνοϊος: Μπαρίστα ρομπότ φτιάχνει 60 είδη καφέ και κάνει σέρβις
 

Η νέα πραγματικότητα, που δημιουργήθηκε και στην εστίαση εξαιτίας κορωνοϊού επιβάλλει την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, καφέ στη Νότια Κορέα «ανακάλυψε» έναν νέο τρόπο για την ορθή τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων, δηλαδή, τον μπαρίστα ρομπότ.

Το ρομπότ αυτό είναι ο τέλειος εργαζόμενος, καθώς μπορεί να πάρει παραγγελίες, να φτιάξει 60 είδη καφέ και να σερβίρει τους πελάτες στα τραπέζια. Μάλιστα, το ρομπότ αυτό είναι και εξαιρετικά κοινωνικό καθώς μιλάει στους πελάτες λέγοντας ανάμεσα στα άλλα: «Ορίστε το τσάι σας, απολαύστε το. Γίνεται ακόμα καλύτερο αν το ανακατέψετε».

Αξιοσημείωτο είναι πως το ρομπότ διαθέτει επίσης ειδικό λογισμικό, που του επιτρέπει να μετακινείται μόνο του και να μπορεί να διαλέξει την πιο γρήγορη διαδρομή μεταξύ των τραπεζιών. Μια παραγγελία έξι ροφημάτων μπορεί να την παραδώσει σε 7 λεπτά. Επίσης, δεν χρειάζεται βοήθεια. Η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ως στόχο να πουλήσει 30 τέτοια ρομπότ σε καφέ φέτος. «Τα ρομπότ έχουν πλάκα και δεν χρειάζεται να σηκωθείς για να παραλάβεις την παραγγελία σου», λέει ένας 23χρονος πελάτης. « Ωστόσο, ανησυχώ για την αγορά εργασίας, καθώς πολλοί από τους φίλους μου δουλεύουν ημιαπασχόληση σε καφετέριες και αυτά τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ