2020-06-15 22:47:18
Φωτογραφία για Βίντεο ντοκουμέντο: Τρεις τουρκικές ακταιωροί συνόδευαν βάρκα με μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα!
Οι τουρκικές ακταιωροί αγνοούσαν προκλητικά τις επανειλημμένες προσπάθειες

επικοινωνίας που έκανε το Λιμενικό για να προβούν σε επιχείρηση διάσωσης - Τους αλλοδαπούς προσέγγισε το βράδυ σκάφος του Λιμενικού όταν πλέον είχε εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα - Δείτε το βίντεο

Το Λιμενικό Σώμα, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, είναι υπεύθυνο για το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης στο θαλάσσιο χώρο της Ελλάδος και έχει ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα που αποτελεί και την ύψιστη επαγγελματική και ηθική του υποχρέωση, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγω για καθυστερημένη επιχείρηση διάσωσης μετανστών που επέβαιναν σε λέμβο, το περασμένο Σάββατο 13-06-2020, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τη συγκεκριμένη ημέρα, «πλωτό του Λιμενικού εντόπισε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων βόρεια της Λέσβου πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς ενώ πλησίον της βρίσκονταν τρεις τουρκικές ακταιωροί.


Οι ελληνικές αρχές πραγματοποίησαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και με τις τουρκικές ακταιωρούς, προκειμένου να προβούν ως όφειλαν σε επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων της λέμβου, με αρνητικά ωστόσο αποτελέσματα.

Με την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς εντός ελληνικών χωρικών υδάτων νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας, έγινε άμεσα προσέγγιση από σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου προέβη στην διάσωση και ασφαλή μεταφορά των αλλοδαπών επιβαινόντων, στο λιμένα της Πέτρας στη Μυτιλήνη.

Μεταξύ των ανωτέρω αλλοδαπών, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δύο γυναίκες που έχρηζαν άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Τις γυναίκες παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέροντας αυτές στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης, από όπου και εξήλθαν αυθημερόν καθότι δεν θεωρήθηκε αναγκαία η περαιτέρω νοσηλεία τους».

Βάρκα με 36 πρόσφυγες/μετανάστες, ανάμεσά τους 20 παδιά, έφτασαν το πρωί στη Λέσβο

Στο μεταξύ, μια ακόμη βάρκα με 36 συνολικά πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων εννέα άνδρες, επτά γυναίκες και 20 παιδιά, όλοι όπως δήλωσαν συριακής καταγωγής πέρασαν σήμερα Δευτέρα το πρωί στη Λέσβο αποβιβαζόμενοι σε ακτή στην περιοχή της Θερμής.

Στο σύνολο τους μεταφέρθηκαν στη καραντίνα του καταυλισμού στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για τη τέταρτη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνει στη Λέσβο μέσα στον Ιούνιο. Συνολικά οι αφιχθέντες του Ιουνίου είναι 144. Στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου οι ροές προσφύγων και μεταναστών παραμένουν μηδενικές από τον περασμένο Μάρτιο.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ