2020-06-15 22:40:54
Φωτογραφία για Ποιος ξέχασε αυτές τις μπάρες χρυσού στο τρένο;
Ράβδοι χρυσού βάρους σχεδόν 3,5 κιλών βρέθηκαν σε τρένο με προορισμό την Λουκέρνη της Ελβετίας τον περασμένο Οκτώβριο και έκτοτε κανείς δεν τις έχει διεκδικήσει

Το μυστήριο παραμένει με τις ράβδους χρυσού αξίας σχεδόν 200.000 ευρώ που βρέθηκαν σε ένα ελβετικό τρένο πέρυσι. Αναπάντητο παραμένει και το ερώτημα ποιος ταξιδεύει με μια τσάντα χρυσού με το τρένο, έστω και στην πρώτη θέση.

Οι ράβδοι χρυσού, αξίας 182.000 ελβετικών φράγκων, βρέθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο σε ένα τρένο που κατευθύνονταν στην πόλη της Λουκέρνης, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας στις αρχές του μήνα. Παρόλο που δεν ανακοινώθηκε το βάρος των ράβδων, οι υπολογισμοί του Bloomberg σε τρέχουσες τιμές εκτιμούν ότι οι ράβδοι ζύγιζαν περίπου 3,45 κιλά.

Ο ιδιοκτήτης του χρυσού δεν μπόρεσε να εντοπιστεί παρά τις «εκτεταμένες έρευνες», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στην Ελβετία δεν θεωρείται περίεργο για κάποιον να πραγματοποιήσει αγορές σε παντοπωλείο χρησιμοποιώντας χαρτονόμισμα των 1.000 φράγκων και η χώρα προσελκύει εκείνους που δεν θέλουν να αφήνουν ίχνη για τις δαπάνες τους. Εν μέσω της δεκαετούς ενίσχυσης του ελβετικού τραπεζικού απορρήτου, η χώρα δελεάζει πλέον εκείνους που διαθέτουν χρυσό.

Οι ξεχασμένες ράβδοι χρυσού έχουν κατασχεθεί από τον εισαγγελέα του καντονιού και ο ιδιοκτήτης τους έχει προθεσμία πέντε χρόνων για να αποδείξει την ιδιοκτησία του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του εισαγγελέα δεν έχει υποβληθεί ακόμα κανένα αίτημα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ