2020-06-23 07:52:49
Φωτογραφία για Συνομιλία Μιωνή-Παππά: Χωρίς απάντηση οι αποκαλύψεις για μεθόδους παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑ
Αντιφατικές και αμήχανες οι απαντήσεις Παππά για «λεφτά», «μαγαζί» και «Μαρέβα» -

Δικαιολογίες από ΣΥΡΙΖΑ, δριμύ κατηγορώ από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ - Ακούστε το ηχητικό και δείτε την απομαγνητοφώνηση του διαλόγου, όπως κατατέθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή

Τον πολυπλόκαμο παρακρατικό μηχανισμό που λειτουργούσε υπο την καθοδήγηση ή την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ελεγχθούν οι αρμοί της εξουσίας και να βγάλουν «πολλά λεφτά» οι διαχειριστές του, αποκαλύπτουν τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Το πρωί της Δευτέρας ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή διαβίβασε στην προανακριτική της Βουλής ηχητικό υλικό απο συνομιλία που είχε το 2016 με τον Νίκο Παππά προκαλώντας ισχυρό πολιτικό κλυδωνισμό.

Οι συγκλονιστικοί διάλογοι εγείρουν μείζον θεσμικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εμφανίζουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας και δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να παραδέχεται πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις παράλληλες δραστηριότητες -outsourcing- του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου -ενδεχομένως και άλλων υπουργών- από τις οποίες «κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά».


Με ωμό τρόπο ομολογεί στον συνομιλητή του πως η ηγεσία της τότε κυβέρνησης δείχνει ανοχή στις παραθεσμικές μεθόδους πλουτισμού των υπουργών της αρκεί οι «εξωτερικές αναθέσεις» που αναλαμβάνουν να μην εμποδίζουν «την ατζέντα» του «δικού της μαγαζιού». Με εξίσου κυνικό τρόπο εμφανίζεται να ζητά απο τον κ. Μιωνή να κατασκευαστούν καταγγελίες για την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ