2020-06-26 07:01:14
Φωτογραφία για Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ: Δείτε γιατί κάποιοι θα εισπράξουν περισσότερα
«Όποιος πρόλαβε» την Επιστρεπτέα Προκαταβολή πήρε αφού κάποιοι θα εισπράξουν περισσότερα εφόσον οι περισσότεροι πιθανοί δικαιούχοι που θα είχαν ανάγκη μια «ένεση»

φθηνής χρηματοδότησης, δεν έχουν σπεύσει ακόμα να υποβάλουν αιτήσεις.

Καθώς η διορία λήγει απόψε, παράταση δεν αναμένεται να δοθεί αφού, σε τέτοια περίπτωση, θα καθυστερούσε και η πληρωμή όσων έκαναν κανονικά τις αιτήσεις τους. Για αυτούς η πληρωμή αναμένεται πριν τα μέσα Ιουλίου. Μέχρι Πέμπτη βράδυ είχαν υποβληθεί περίπου 128.000 αιτήσεις, ενώ αναμένονταν ακόμα και 200.000 αιτήσεις από καταστηματάρχες χωρίς να απασχολούν προσωπικό που αποκλείστηκαν στην α΄φάση, αλλά ακόμα και ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ ή πωλητές λαικών αγορὠν σε όλη τη χώρα.

Η μοιρασιά για τα δάνεια 1,4 δισ.

Τα ως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι αν και, λίγο-πολύ, στις νέες ομάδες αυταπασχολουμένων που εντάχθηκαν ως δικαιούχοι στο Πρόγραμμα, όλοι είναι στην ίδια μοίρα και «βράζουν στο ζουμί τους», η πλειοψηφία των εν δυνάμει δικαιούχων δεν έχει καταθέσει ως τώρα αίτηαη.


Ο περιορισμένος αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής σημαίνει πιθανότατα ότι θα αυξηθεί και το τελικό ποσόν των δανείων, από 1.500 ευρώ κατ ‘ ελάχιστον που αρχικά σχεδιαζόταν, σε τουλάχιστον 2.000 ευρώ και άνω για κάθε δικαιούχο. Αντί δηλαδή για 800 ή 534 ευρώ, όσοι εκμεταλλευτούν την ευκαιρία θα λάβουν από το δημόσιο πχ 3.000 ή 5.000 ευρώ, που θα κληθούν να το αποπληρώνουν από το 2021 και έως το 2025, σταδιακά και με ετήσιο επιτόκιο περίπου 2,5%, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες.

Στην αγορά λένε πως πολλοί δεν έσπευσαν να ζητήσουν τα προνομιακά αυτά δάνεια γιατί περιμένουν ή ελπίζουν σε νέες απευθείας οικονομικές ενισχύσεις όπως πχ ήταν τα 800 ή 534 ευρώ. Αλλά αν συμβεί αυτό, μάλλον σε περίπτωση νέας καραντίνας φαντάζει πιθανό και πάντως όχι για τα μέσα του καλοκαιριού. Αντιθέτως λέγεται, καθώς και η σχετική διορία λήγει απόψε τα μεσάνυχτα, ότι οι αιτήσεις χρειάζονται τη βοήθεια των λογιστών οι οποίοι όμως, λόγω του τεράστιου φόρτου αλλά και των εκτάκτων απαιτήσεων (πχ ξαφνικές αλλαγές στην ΕΡΓΑΝΗ κλπ) διαμαρτύρονται ότι δεν προλαβαίνουν να φέρουν σε πέρα το έργο.

Ετσι, στην κούρσα των χαμηλότοκων δανείων, ευνοούνται μάλλον οι πιο μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν δικά τους οργανωμένα λογιστήρια, εν συγκρίσει πχ με έναν περιπτερά που πλήττεται μεν, αλλά τα περιμένει όλα από ένα λογιστικό γραφείο που έχει και άλλους 100 πελἀτες να ικανοποιήσει ταυτόχρονα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ