2020-07-02 06:25:32
Φωτογραφία για Lockdown και προτεραιότητες: Ζωές ή θέσεις εργασίας; Παγκόσμια δημοσκόπηση, αναπάντεχα ευρήματα
Οι αμερικανοί βάζουν προτεραιότητα τη διάσωση ζωών περισσότερο από ότι φανερώνει ο δημόσιος διάλογος - Η κινέζοι δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τους άλλους στην διατήρηση των θέσεων εργασίας

Το μεγάλο ερώτημα όταν άρχισαν να επιβάλλονται τα lockdown ανά τον πλανήτη – ένα ερώτημα που ενίσχυσαν ηγέτες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ – ήταν το εξής: Που σταματούν τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και που ξεκινά η προστασία της οικονομίας;

Είναι προτιμότερο να παρατείνονται τα μέτρα ακόμα και αν μπαίνει σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη που μπορεί να προκαλέσει περισσότερα θύματα στο μέλλον λόγω της έλλειψης εισοδήματος; Ή αν είναι προτιμότερο να ρισκάρει κάποια χώρα το άνοιγμα της οικονομίας έστω με μέτρα προφύλαξης για να προστατευτεί η ευημερία των πολιτών.

Οι περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο υιοθέτησαν την πρώτη στρατηγική – με την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα μεταξύ αυτών που περίμεναν να μειωθούν τα ποσοστά κρουσμάτων σημαντικά, ώστε να μπορούν να εφαρμόζονται αποτελεσματικά τα τεστ, η ιχνηλάτηση επαφών και οι στρατηγικές κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ολες αυτές οι χώρες καρπώνονται τώρα τα πλεονεκτήματα αυτής της προσέγγισης, ανοίγοντας εγκαίρως τις οικονομίες τους για την τουριστική περίοδο.


Στις Ηνωμένες Πολιτείες η βιασύνη να ανοίξει η οικονομία ήταν φανερή από την αρχή. Ωστόσο από ότι φαίνεται δεν προέκυψε από τις επιθυμίες των αμερικανών πολιτών.

Δημοσκόπηση μαμούθ, δίνει απαντήσεις

Όπως μεταδίδει το statista.com, η αμερικανική εταιρεία επικοινωνίας και διαφήμισης Edelman ανέλυσε τις απόψεις του κοινού έναντι των δύο παραπάνω προσεγγίσεων στο λεγόμενο Βαρόμετρο Εμπιστοσύνης.

Από τους 13.200 συμμετέχοντες που ρωτήθηκαν σε 11 χώρες, το 67% συμφώνησε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σώζει όσες περισσότερες ζωές μπορεί, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι η οικονομία θα πάθει μεγαλύτερη ζημιά και θα ανακάμπτει με πιο αργούς ρυθμούς. Το 33% απάντησε ότι είναι πιο σημαντικό για την κυβέρνηση να σωθούν θέσεις εργασίας και να επανεκκινήσει η οικονομία από το να ληφθεί κάθε δυνατή πρόληψη για να μείνει ο κόσμος ασφαλής από τον ιό.

Σε ό,τι αφορά την κάθε χώρα ξεχωριστά, η Ιαπωνία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που αξιολογούν τις ζωές των ανθρώπων περισσότερο από την οικονομική ανάκαμψη – το ποσοστό ανέρχεται στο 76%.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 73%, στη Γαλλία στο 70% και στη Γερμανία στο 66%.

Στις ΗΠΑ, το 66% απάντησε ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση ενώ το 34% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

Στην Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός, το 56% απάντησε ότι οι αρχές θα πρέπει να επικεντρώνουν στο να σωθούν άνθρωποι, ενώ το 44% επιθυμεί το άνοιγμα της οικονομίας, ανεξάρτητα από τον αντίκτυπο στις ανθρώπινες ζωές.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ