2020-07-07 10:32:23
Φωτογραφία για Τόμπρας: Το μονοπάτι προς τα 50 εκατομμύρια για το ΣΥΡΙΖΑ TV
«Δύο ηλίθιοι πήγαν και κρεμαστήκαν στα μανταλάκια» σχολίασε ο Κυριάκος Τόμπρας, εκπρόσωπος του Χρήστου Καλογρίτσα για το κανάλι προδιαγραφών ΣΥΡΙΖΑ

Το κρυφό μονοπάτι που οδηγούσε στην εκταμίευση 50 εκατομμυρίων ευρώ για την οικοδόμηση τηλεοπτικού ομίλου από τον Χρήστο Καλογρίτσα, ικανοποιώντας τη σχετική επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ο οικονομολόγος, Κυριάκος Τόμπρας που ενεργούσε για λογαριασμό του γνωστού επιχειρηματία.

Ξεδιπλώνοντας δημόσια το κουβάρι στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Τόμπρας περιέγραψε ότι τα χρήματα θα διοχετεύονταν σε δύο φάσεις, σύμφωνα με τη συμφωνία με την κατασκευαστική εταιρία CCC, ώστε να υπερκεραστούν οι σκόπελοι των ελεγκτικών μηχανισμών, που είχαν δεσμεύσει τους λογαριασμούς Καλογρίτσα, με το «White House», δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου όπως το αποκαλούσαν εκείνη την περίοδο σύμφωνα με τον κ. Τόμπρα, να «ευλογεί» τον τρόπο εκτέλεσης του «επενδυτικού» σχεδίου.


«Το θέμα ήταν πως θα χρηματοδοτηθούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής, για να μπορεί ο Καλογρίτσας να συμμετέχει στο διαγωνισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόμπρας και εξήγησε ότι «η επένδυση ήταν σε δύο φάσεις», καθώς ανερχόταν σε κόστος «πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ». Αναλυτικά, η πρώτη φάση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ περιλάμβανε την κατάθεση 3 εκατομμυρίων για την εγγυητική -εξασφαλίζοντας τη σχετική τηλεοπτική άδεια στην πλευρά Καλογρίτσα- και «τα υπόλοιπα 22 για να μπορέσει να στηθεί το κανάλι και την πρώτη δόση», ενώ στη δεύτερη φάση επίσης ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, θα προχωρούσε η λειτουργία της «επένδυσης».

Η λύση της χρηματοδότησης μέσω εικονικής εταιρeίας θα υπερπηδούσε τα εμπόδια της πλευράς Καλογρίτσα, καθώς, όπως περιέγραψε ο κ. Τόμπρας, «ήξερε όλη η Ελλάδα πως ο Καλογρίτσας -το διάστημα εκεί θα πρέπει να ξέρετε- από το 2014 και το 2015 και το 2016 οι τραπεζικοί λογαριασμοί (σ.σ. του κ. Καλογρίτσα ήταν όλοι δεσμευμένοι» από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και το ΣΔΟΕ».

Μαξίμου, όπως White House

Γυρνώντας το χρόνο πίσω, ο κ. Τόμπρας απάντησε και αναφορικά και με την… ορολογία της «επένδυσης» επιβεβαιώνοντας ότι το «White House», το οποίο αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά Καλογρίτσα δεν είναι άλλο από το Μέγαρο Μαξίμου. «Έτσι το λέγανε μεταξύ τους, ναι» την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ο κ. Τόμπρας, ο οποίος δεν έκρυψε και τη δυσαρέσκειά του για την τελική έκβαση της υπόθεσης.

«Μετά από τόσα χρόνια έχασα το χρόνο μου με δύο ηλίθιους, για να σας πω ακριβώς πως έχουν τα πράγματα, που κατάφεραν να είναι στα δικαστήρια και να είναι κρεμασμένοι στα μανταλάκια στις εφημερίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτό το μεγάλο κατόρθωμα έκαναν», είπε, με το αποτέλεσμα να είναι «να τρέχω τώρα γιατί 2 χαζοί, αντί να βρουν άκρη για 3 εκατομμύρια, πήγαν και κρεμαστήκαν στα μανταλάκια».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ