2020-07-24 23:34:52
Φωτογραφία για Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι χειρότερες στιγμές του σε... χρυσά αγάλματα στην Ουάσινγκτον
Καλλιτέχνες του δρόμου έκαναν τον πρόεδρο... άγαλμα, θυμίζοντας τις ένδοξες γκάφες του – Τον χαιρετίζουν ως «καταστροφέα των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών»

«Αγάλματα» έγιναν οι (μη) ένδοξες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος του Ντόναλντ Τραμπ, από καλλιτέχνες δρόμου, που βάφτηκαν με μεταλλική χρυσή μπογιά από την κορυφή έως τα νύχια, και στήθηκαν ως γλυπτά σε βάθρα που είχαν τοποθετηθεί στην Ουάσινγκτον.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος είναι λάτρης του... χρυσού, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μάλλον δεν τον ικανοποίησε, αφού στα βάθρα ο ίδιος, ως 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόταν ως ο «καταστροφέας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών».

Η κίνηση των καλλιτεχνών εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Trump Statue Initiative» με επικεφαλής τον κινηματογραφιστή Bryan Buckley. Ο ίδιος είναι γνωστός για τις τηλεοπτικές του διαφημίσεις, τις οποίες οι New York Times έχουν χαρακτηρίσει ως «μικρές συμπιεσμένες ταινίες».


«Πρόσεξα ότι ο Τραμπ είχε εμμονή με τα αγάλματα. Ένιωσα ότι το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε αυτά τα πολύ τίμια αγάλματα της κληρονομιάς την οποία αφήνει σήμερα, και ν' αφήσουμε τον κόσμο να δει ακριβώς το ποιος είναι» δήλωσε στο AdAge ο Buckley.

Ποιες στιγμές του Τραμπ έγιναν αγάλματα

Η μία από τις «συνθέσεις γλυπτών», με τίτλο «Now Go Back to School», δείχνει τον πρόεδρο να κραδαίνει ένα μπαστούνι του γκολφ μπροστά από έναν μαθητή που φορά προστατευτική μάσκα (λόγω του κορωνοϊού). Το έργο σχολιάζει την επιμονή του Τραμπ να ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο η εκπαίδευση στις σχολικές αίθουσες, παρά την εκ νέου έξαρση της πανδημίας.

Στη σύνθεση «The Bunker» οι καλλιτέχνες θυμίζουν την ημέρα που οι μυστικές υπηρεσίες φυγάδευσαν τον Πρόεδρο σε ασφαλές σημείο μέσα στον Λευκό Οίκο, καθώς έξω διαδηλώσεις διαμαρτυρίας Black Lives Matter ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε τα δημοσιεύματα και υποστήριξε ότι πήγε στο καταφύγιο για επιθεώρηση.

Στο «The Poser» αναπαριστούν σκηνή που έλαβε χώρα τρεις μέρες μετά: οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν βίαια συγκεντρωμένους έξω από τον Λευκό Οίκο διαδηλωτές πριν από απαγόρευση κυκλοφορίας, και άνοιξαν δρόμο από την προεδρική κατοικία μέχρι τη St. John's Episcopal Church, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ κρατώντας τη Βίβλο πόζαρε για φωτογράφιση.Το ένα από τα τρία «αγάλματα» τοποθετήθηκε μπροστά από το Trump Hotel και τα άλλα δύο στο Freedom Park, έξω από το γραφείο της δημάρχου. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, που κράτησε τρεις με τέσσερις ώρες σε κάθε σημείο, η βιολονίστρια Celeste Vee έπαιξε τραγούδια μουσικών που απαγόρευσαν στον Τραμπ να τα χρησιμοποιεί στις συγκεντρώσεις του.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ