2020-07-26 12:36:31
Φωτογραφία για Η κανέλα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα έρευνα
Νέα αμερικανική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την ευεργετική δράση της κανέλας στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη.

Η έρευνα του διαβητολογικού κέντρου Joslin της Βοστώνης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ενδοκρινικής Εταιρείας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η προσθήκη κανέλας στη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές αξιολόγησαν την πορεία 51 ενηλίκων σε προ-διαβητικό στάδιο για ένα διάστημα 12 εβδομάδων, με τους συμμετέχοντες στην έρευνα να λαμβάνουν είτε ένα συμπλήρωμα διατροφής με κανέλα είτε κάποιο χάπι placebo 3 φορές την ημέρα. Σημειώνεται ότι τα συμπληρώματα περιείχαν 300mg από εκχύλισμα κανέλας και 200mg σκόνη από κανέλα Ινδονησίας. Συνολικά, αυτά τα 500mg αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από 1 κουτ. γλυκού.

Αφού συνέκριναν τα αποτελέσματα των δύο ομάδων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κανέλα μείωσε τους κινδύνους εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 μεταξύ των συμμετεχόντων. Μάλιστα, μαζί με τη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, η κανέλα βελτίωσε επίσης την ανταπόκριση του σώματος στους υδατάνθρακες.


«Η 12 εβδομάδων μελέτη μας, έδειξε ευεργετικά αποτελέσματα από την προσθήκη κανέλας στη διατροφή, όσον αφορά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα στους συμμετέχοντες με προ-διαβήτη», δήλωσε ο συντάκτης της μελέτης Giulio Romeo, σε σχετικό δελτίο τύπου. «Αυτά τα ευρήματα παρέχουν τη λογική για μεγαλύτερες μελέτες, από άποψη συμμετεχόντων και χρονικής διάρκειας, για την επιβεβαιωθεί ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 με την πάροδο του χρόνου», πρόσθεσε.

Μπορεί λοιπόν η συγκεκριμένη μελέτη να μην επαρκεί για να μπορεί να αποδειχθεί με απόλυτη βεβαιότητα ότι η κανέλα μπορεί να αποτρέψει πλήρως την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, ωστόσο τα αποτελέσματα της κρίνονται ελπιδοφόρα. Σε κάθε περίπτωση, δεν χάνουμε κάτι να προσθέτουμε καθημερινά το γευστικό αυτό μπαχαρικό στα φαγητά και τα γλυκά μας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ