2020-07-28 16:40:25
Φωτογραφία για Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) ζητά να προστατευτούν οι οδοντίατροι που δεν επιτρέπεται να εργαστούν
Η πανδημία του κορονοϊού «πλήττει» σοβαρά τους οδοντιάτρους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) ζητά από την Πολιτεία να δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία προκειμένου να προστατεύσει τους οδοντιάτρους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν επιτρέπεται να εργαστούν αυτήν την περίοδο υπό τον φόβο ότι θα κολλήσουν τον κορονοϊό και θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Η ΕΟΟ απέστειλε μάλιστα σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στα αρμόδια υπουργεία, κάνοντας λόγο για ένα αμιγώς ανθρωπιστικό αίτημα που συνίσταται στην ανάγκη ειδικής οικονομικής προστασίας ευπαθών ομάδων οδοντιάτρων (καρκινοπαθείς, εγκυμονούσες, χρονίως πάσχοντες), οι  οποίοι δεν επιτρέπεται, λόγω της πανδημίας, να εργάζονται. Σημειώνεται πως οι οδοντίατροι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επιμόλυνσης με τον κορονοϊό λόγω της άμεσης επαφής τους με το πρόσωπο των ασθενών και τη δημιουργία αερολύματος κατά τις περισσότερες οδοντιατρικές πράξεις.


Όπως αναφέρει η επιστολή που εστάλη στον κ. Μητσοτάκη, «για την κατηγορία των ευπαθών οδοντιάτρων προβάλλει ως επείγουσα ανάγκη, η Πολιτεία να δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία, όπως οφείλει, προκειμένου να επιβιώσουν οι άνθρωποι αυτοί κάτω από τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες, που διέρχεται η χώρα».

Η οικονομική προστασία των ευπαθών ομάδων δεν είναι χαριστικό αίτημα, αλλά θεσμική υποχρέωση της Πολιτείας και της Κυβέρνησης, τονίζει ο Πρόεδρος της ΕΟΟ Αθανάσιος Δεβλιώτης και δηλώνει με έμφαση ότι η ΕΟΟ δέχεται καθημερινά εκκλήσεις για βοήθεια από οδοντιάτρους που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω COVID-19. 

«Ζητάμε από το κράτος να σταθεί δίπλα στους οδοντιάτρους που δεν μπορούν, λόγω υγείας, να εργαστούν και αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες και θέλουμε η πολιτεία να δώσει στους συναδέλφους το αντίστοιχο επίδομα που λαμβάνουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι όταν δεν μπορούν να εργαστούν λόγω προβλημάτων υγείας. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν άδειες όταν συντρέχουν λόγοι υγείας και να λαμβάνουν το μισθό τους, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες οδοντίατροι με προβλήματα υγείας δεν έχουν καμία βοήθεια» υπογραμμίζει ο κ. Δεβλιώτης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της

Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος                   Η Γενική Γραμματέας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α. ΔΕΒΛΙΩΤΗΣ     ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΕΝΑΚΟΥ
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ