2020-07-31 21:00:36
Φωτογραφία για Ελληνοτουρκικά: Στα σύνορα με την Ελλάδα για επιθεώρηση στρατευμάτων ο Ακάρ
Δεν έχει γίνει γνωστό το κατά πόσο πρόκειται για προγραμματισμένη ή όχι επιθεώρηση

Νέα κινητικότητα παρατηρείται από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας μετέδωσαν την Πέμπτη πως ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadoul, ο Ακάρ μαζί με την τουρκική διοίκηση Ενόπλων Δυνάμεων διενεργούν επιθεωρήσεις σε στρατεύματα στα σύνορα.

Ειδικότερα, ο τούρκος υπουργός, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, τον Διοικητή Ουμίτ Ντουντάρ και τον Διοικητή των Εναερίων Δυνάμεων της Τουρκίας, Χασάν Κουσουκακγιούζ και τον Ναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ πραγματοποιούν επιθεώρηση και έρευνες.

Μάλιστα, το δίκτυο EHA NEWS έχει αναρτήσει και φωτογραφίες από την άφιξη του Ακάρ μαζί με ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το κατά πόσο πρόκειται για προγραμματισμένη ή όχι επιθεώρηση.

Ο τουρκος υπουργός νωρίτερα είχε συνεχίσει το γαϊτανάκι των προκλήσεων με αφορμή την κάθοδο του Μπαρμπαρός στην Κυρπιακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον Ακάρ, το Κυπριακό αποτελεί εθνικό ζήτημα της Τουρκίας και στόχος της Άγκυρας είναι να καταστήσει μόνιμη την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή.

«Η Κύπρος, οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας εκεί», δήλωσε ο Χούλουσι Ακάρ στο πλαίσιο της Ημέρας Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) στην Άγκυρα.

Ο Ακάρ πρόσθεσε ότι οι δραστηριότητες γεώτρησης σε περιοχές που η Τουρκία έχει εξουσιοδότηση στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελούν δικαίωμα της χώρας του και η Άγκυρα χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμα. «Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ με τους αδελφούς μας εκεί, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με τα δικαιώματά μας και το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ακόμη, επανέλαβε ότι οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ θα είναι μάταιη και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ