2020-08-14 15:03:16
Φωτογραφία για Τουρκικά: «κομάντο» κατά της μειονότητας στη Θράκη
Στρατιωτική άσκηση τμημάτων του Δ΄ Σώματος Σρατού στα χωριά Γλαύκη και Εχίνος της Ξάνθης, σύμφωνα μ΄ ανάρτηση της μειονοτικής ιστοσελίδας birlikgazetesi.org, παρουσιάζεται

από τουρκικές εφημερίδες, ως προσπάθεια… εκφοβισμού της μειονότητας από τις ελληνικές Αρχές και ως απάντηση της Αθήνας στις προκλήσεις του Ορούτς Ρέϊς στην ανατολική Μεσόγειο.

Την Τετάρτη το birlikgazetesi.org του μειονοτικού δημοσιογράφου Ιλχάν Ταχσί, που δεν κρύβει τις σχέσεις του με το τουρκικό Προξενείο, Κομοτηνής, δημοσίευσε φωτογραφίες τμημάτων Ειδικών Δυνάμεων του Ε.Σ. να λαμβάνουν μέρος σ’ ασκήσεις στην περιοχή της ορεινής Ξάνθης. Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Οι κομάντο έκαναν ένοπλη εκπαίδευση μέσα στο χωριό στην Δυτική Θράκη», αναφέρει το δημοσίευμα που χαρακτηρίζει «περίεργο περιστατικό» το γεγονός.

Το δημοσίευμα του birlikgazetesi.org, αναδημοσιεύεται σήμερα από μερίδα τουρκικών εφημερίδων, με πηχυαίους τίτλους
. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Takvim», με τίτλο: «Πρόκληση από την Ελλάδα στη Δυτική Θράκη. Έστειλαν στρατό σε τουρκικό χωριό», συνοδεία των φωτογραφιών του birlikgazetesi.org αλλά και δηλώσεων του μειονοτικού δημοσιογράφου, που σχολίασε προκλητικά πως «Είναι η πρώτη φορά, που ένοπλα τμήματα μπήκαν στα χωριά μας» και πως η ενέργεια αυτή «στόχο είχε να εκφοβίσει τη μειονότητα».

Τα νέα δημοσιεύματα δεν είναι άσχετα με την προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης να συνδέσει τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και με τη μειονότητα στη Θράκη. Οι χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, είναι ενδεικτικές του κλίματος που επιχειρεί να δημιουργήσει η Άγκυρα. «Αυτοί οι οποίοι επιτίθενται στους εν Δυτική Θράκη ομογενείς μου, στους αδερφούς και τις αδερφές μου, θα πρέπει να ξέρουν το εξής. Θα λογοδοτήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αλλά και με άλλες μεθόδους. Θέλουμε μόνο δικαιοσύνη. Το σωστό θέλουμε. Είναι καθήκον μας να προστατεύουμε το δίκαιο των ομογενών μας και αυτό θέλουμε να το υπενθυμίσουμε» δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του.

Σχολιάζοντας τα νέα δημοσιεύματα και τις νέες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τη μειονότητα της Θράκης, έμπειρος Έλληνας διπλωμάτης σχολίασε στο Protothema.gr, πως: «Η Τουρκία επιδιώκει να θέσει και θέμα μειονότητας στο τραπέζι πιθανών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα» ενώ για το θέμα με τις στρατιωτικές ασκήσεις στην Ξάνθη, σχολίασε καυστικά πως: «Ενίοτε ασκήσεις του τουρκικού στρατού στην Ν.Α. Τουρκία , συνοδεύονται και από ισοπεδώσεις κουρδικών χωριών. Οπότε στο «σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» όπως λέει και η παροιμία».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ