2020-08-19 21:23:02
Φωτογραφία για Κυβέρνηση Ιαπωνίας: Nissan και Honda ένα
Η ιαπωνική κυβέρνηση φέρεται να προσπάθησε να συγχωνεύσει τη Nissan και τη Honda

στα τέλη του 2019, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από τους Financial Times όπως προκύπτει από δημοσίευμα στους The Japan Times.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, κάποιοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Shinzo Abe ήταν μεταξύ των ανθρώπων που πίεζαν να ενώσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανησυχούσαν για την κατάσταση της σχέσης μεταξύ της Renault και της Nissan μετά τη σύλληψη του Carlos Ghosn. Εάν η συμμαχία τους κατέρρεε, η Ιαπωνική εταιρεία θα έμενε «εκτεθειμένη», αναφέρεται στους Financial Times. Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ στην Ιαπωνία, αμφότερες οι αυτοκινητοβιομηχανίες απέρριψαν την κυβερνητική πρόταση. Οι αξιωματούχοι της Honda είχαν πρόβλημα με την κεφαλαιακή δομή της συνέργιας της Nissan με τη Renault, ενώ από τη Nissan προτιμήθηκε να συνεχιστεί η Γαλλοϊαπωνική συνεργασία.


Τον Μάιο του 2020, οι Renault, Nissan και Mitsubishi ανακοίνωσαν ένα αναθεωρημένο επιχειρηματικό σχέδιο που έδωσε σε κάθε εταιρεία ξεκάθαρα από ένα τομέα στον οποίο θα μπορούσε να εστιάσει. Με τη Nissan να είναι εστιασμένη στις Κίνα, Βόρεια Αμερική και Ιαπωνία, το τετραετές πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας περιελάμβανε τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 20% και τον περιορισμό της γκάμας στα 55 μοντέλα από τα 69 που είναι έως και σήμερα. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει νέες εκδόσεις και μοντέλα –12 στο σύνολο– μέσα στους επόμενους 18 μήνες, όπου περιλαμβάνονται τα Ariya, Armada, Frontier, Kicks, Navara, Note, Pathfinder, Qashqai, Rogue, Terra, X-Trail και Z.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ