2020-08-24 06:00:06
Φωτογραφία για Κλιματική αλλαγή Αυστραλία Ακραίες καιρικές συνθήκες
Έντονα ψυχρό μέτωπο από την Ανταρκτική προκάλεσε ακραίες καιρικές συνθήκες σε Βικτώρια, Καμπέρα, Νότια Νέα Ουαλία και Τασμάνια, τις προηγούμενες ημέρες, με πολύ κρύο, καταρρακτώδη βροχή, ισχυρούς ανέμους και πρωτόγνωρες για την εποχή χαμηλές θερμοκρασίες.

Καταγράφηκε χιονόπτωση σε περιοχές της ΝΝΟ, όπου δεν είχαν δει «λευκή ημέρα» εδώ και 15 χρόνια.

Δρόμοι έκλεισαν σε Central West και Southern Highlands, ενώ η Κυριακή προβλεπόταν να είναι η πιο ψυχρή ημέρα του έτους για Καμπέρα, Snowy Mountains, και Orange, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της ΝΝΟ.

Στη Βικτώρια, οι θερμοκρασίες βρέθηκαν στους 2 βαθμούς Κελσίου στο Ballarat και 3,8 Κελσίου στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Στα ορεινά, ενδεικτικά, ο υδράργυρος ήταν στους -3,9 Κελσίου στο Mount Buller, ενώ χιονόπτωση καταγράφηκε σε υψόμετρα άνω των 700 μέτρων.

Η βροχόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη. Το 24ωρο έως την Κυριακή το πρωί, ήταν η πιο υγρή ημέρα του Αυγούστου εδώ και πάνω από 20 χρόνια στη Μελβούρνη.


Ακόμη, καταγράφηκε η πιο κρύα ημέρα εδώ και 12 χρόνια στο Eildon της Βικτώριας με 3,6 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλά 6ετίας στη θερμοκρασία για το Hunters Hill, με τον υδράργυρο μόλις πάνω από το μηδέν.

Οι άνεμοι, κατά τόπους, ξεπέρασαν τα 80 χλμ την ώρα, προκαλώντας ζημιές και προβλήματα.

Η κακοκαιρία συνεχίστηκε την Κυριακή στη νοτιοανατολική Αυστραλία, ενώ υπήρχαν προβλέψεις για ισχυρούς, ξηρούς ανέμους στο εσωτερικό της χώρας. Στα νοτιοδυτικά αναμένονταν κάποιες βροχοπτώσεις επίσης.

Βελτίωση του καιρού προβλεπόταν από την Αυστραλιανή Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Στη Μελβούρνη, τη Δευτέρα, η θερμοκρασία αναμενόταν να κυμανθεί από τους 6 βαθμούς Κελσίου έως τους 12, με υψηλή πάντως πιθανότητα βροχής (90%) το πρωί και το απόγευμα.

Την Τρίτη ο υδράργυρος προβλεπόταν από τους 5 Κελσίου έως τους 14, με την πιθανότητα βροχής να υποχωρεί στο 30% για την πρωτεύουσα, αλλά στο 60% για τα νοτιοανατολικά προάστια.

Για το Σίδνεϊ, τη Δευτέρα προβλεπόταν θερμοκρασία από τους 7 έως τους 17 Κελσίου, με πιθανότητα βροχής στο 5% και την Τρίτη, παρόμοια διακύμανση στον υδράργυρο και 10% πιθανότητα βροχόπτωσης.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ