2020-08-24 20:07:34
Φωτογραφία για Τα σύνορα του Έβρου θωρακίζει η κυβέρνηση
ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ της θωράκισης των συνόρων του Έβρου προχωράει η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα. 

Τόσο με την επέκταση του φράκτη των συνόρων κατά 30 χιλιόμετρα, όσο και με την προμήθεια εξοπλισμού.. για την Ελληνική Αστυνομία, από δακρυγόνα, χειροβομβίδες κάθε είδους αλλά και όπλα και άλλα.

Αναλυτικότερα, υπογράφηκε τη Δευτέρα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σύμβαση παροχής υπηρεσιών συμβούλου για την υποβοήθηση του Τμήματος Κτιριολογικής Υποδομής της Δ/νσης Τεχνικής Υποστήριξης/ Α.Ε.Α. στην εκπόνηση των απαιτούμενων

 μελετών και Τευχών Δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή νέου, αναβάθμιση – επισκευή υφιστάμενου Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της Ελληνοτουρκικής Μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου».

Η συμβατική διάρκεια για την παροχή των υπηρεσιών ορίζονται οι 30 ημερολογιακές μέρες από την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, ύψους 169.880ευρώ.


Στο μεταξύ, σε δυσθεώρητα ύψη φτάνουν πλέον οι δαπάνες του κράτους για την λεγόμενη «θωράκιση» του Έβρου, μετά και την κρίση του Μαρτίου στις Καστανιές και την επιχείρηση μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, τη συνεργεία ή/και τη παρότρυνση των τουρκικών αρχών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη στιγμή που «τρέχει» τις διαδικασίες ανάθεσης και εκτέλεσης του έργου κατασκευής και επέκτασης του φράχτη στο χερσαίο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου, ενισχύει το οπλοστάσιο των αστυνομικών δυνάμεων, που επιχειρούν στον Έβρο, με μεγάλες ποσότητες δακρυγόνων.

Στο πλαίσιο αυτό, εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα η «δέσμευση πίστωσης ύψους δύο εκατομμύρια εκατόν ογδόντα χιλιάδες πεντακόσια είκοσι ευρώ (2.180.520 ευρώ) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του φορέα 1047 με την αιτιολογία

«Προμήθεια δακρυγόνων χειροβομβίδων διαφόρων τύπων CS 519-9230 CS 8230 ή ισοδύναμο Κόνεως 514-GL-311 προς κάλυψη εκτάκτων και απρόβλεπτων αναγκών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίες έχουν επιφορτισθεί με την αντιμετώπιση των απρόβλεπτων και ιδιαίτερα αυξημένων μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου».

Στη μεγάλη αυτή ποσότητα δακρυγόνων, για την μεταφορά των οποίων από τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής η ΕΛ.ΑΣ προμηθεύεται 500 σακίδια από ύφασμα πολυαμιδίου, προστίθεται και η 

παραγγελία χειροβομβίδων κρότου-λάμψεως με τη δαπάνη να ανέρχεται σε 967.200 ευρώ. Την ρίψη των δακρυγόνων, θα εκτελέσουν όπλα εκτόξευσης φυσιγγίων δακρυγόνων ουσιών πολλαπλής εκτόξευσης, αξίας 173.600 ευρώ και όπλα μονής εκτόξευσης, η αγορά των οποίων θα στοιχίσει 164.752 ευρώ.

Στο μεταξύ, όλο το προσωπικό, που θα εμπλακεί από εδώ και στο εξής στην επιχείρηση διαχείρισης του μεταναστευτικού και αποτροπής ενδεχόμενων μετακινήσεων πολυπληθών ομάδων με στόχο την προσπέλαση των ελληνικών συνόρων θα φέρει αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Για το σκοπό αυτό έχει δεσμευτεί κονδύλι ύψους 3.540.000 ευρώ για την προμήθεια συνολικά 15.000 αλεξίσφαιρων γιλέκων. Επίσης έχει δοθεί η παραγγελία για την αγορά αντιβαλλιστικών κρανών, ενώ 

το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προμηθεύεται και πλαστικά κράνη αστυνομικών επιχειρήσεων μεγάλης ανθεκτικότητας, αξίας 1.532.640 ευρώ καθώς και ασπίδες έναντι του ποσού των 421.600 € ενώ θα φέρουν καινούργιες χειροπέδες(σταθερές με μεντεσέ), για τις οποίες θα δαπανηθούν 209.305 ευρώ.

Στον εξοπλισμό προστασίας των αστυνομικών δυνάμεων περιλαμβάνονται προσωπίδες χημικών ουσιών αξίας 762.600ευρώ και η αγορά προστατευτικών θωράκων αντί του ποσού των 430.280ευρώ μαζί με τις προβλεπόμενες επικαλαμίδες, που θα στοιχίσουν 353.400ευρώ. Όσον αφορά στα καινούργια πλήρη set στολών επιχειρήσεων των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για μία δαπάνη της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ