2020-08-27 02:07:47
Φωτογραφία για VW ID.3 ξεπερνά την εργοστασιακή αυτονομία (+video)
Με μια μόνο φόρτιση το νέο VW ID.3 πραγματοποίησε ταξίδι άνω των 500 χιλιομέτρων από τη Γερμανία στην Ελβετία ξεπερνώντας κατά πολύ την εργοστασιακή αυτονομία.

Δυνατότητα για κίνηση πέραν των εργοστασιακών 420 χιλιομέτρων που ανακοινώνονται στον κύκλο WLTP αποδείχθηκε πως έχει το νέο VW ID.3 το οποίο ολοκλήρωσε ταξίδι από τη Γερμανία στην Ελβετία σε πραγματικές συνθήκες κάνοντας 531 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση.

Το ταξίδι ξεκίνησε από το Zwickau στη Γερμανία και ολοκληρώθηκε στο Schaffhausen της Ελβετίας. Ήταν μια πρόκληση η οποία είχε σαν στόχο να αποδείξει πως με σωστή και έξυπνη οδήγηση σε πραγματικές συνθήκες η αυτονομία του ID.3 μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τις εργοστασιακές εκτιμήσεις με βάση τον κύκλο WLTP.

Το μήκος της διαδρομής ήταν 531 χιλιόμετρα από τα οποία το 44% ήταν σε αυτοκινητόδρομο και το υπόλοιπο σε επαρχιακούς δρόμους και για την ολοκλήρωση τελικά χρειάστηκαν περίπου 9 ώρες με μια μέση ταχύτητα της τάξης των 56 χλμ./ώρα
. Το αυτοκίνητο ήταν ένα ID.3 1st Pro Performance από την κανονική γραμμή παραγωγής. Με την μπαταρία των 58 kWh που διαθέτει η εργοστασιακή εκτίμηση της αυτονομίας του στον κύκλο WLTP είναι 420 χιλιόμετρα. Καταφέρνοντας όμως τελικά να ολοκληρώσει 531 χιλιόμετρα απέδειξε πως η πραγματική αυτονομία είναι περισσότερο από 100 χιλιόμετρα μεγαλύτερη.

Η μέση κατανάλωση ήταν τελικά 10,9 kWh/100 χλμ. η οποία ναι μεν διαμορφώθηκε με ένα πολύ οικονομικό στυλ οδήγησης αλλά με πολλά βοηθητικά συστήματα άνεσης σε λειτουργία. Αυτή η επιτυχία του ID.3 αποτελεί μια ισχυρή απόδειξη πως η τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προχωρά συνεχώς και πλέον ακόμα και μακρινά ταξίδια χωρίς φόρτιση είναι μια δυνατότητα που προσφέρεται και από ηλεκτρικά μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας.
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ