2020-09-04 16:44:44
Φωτογραφία για Η Ασημίνα Γκάγκα πρόεδρος στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ)
Είναι πνευμολόγος, συντονίστρια διευθύντρια στο "Σωτηρία" και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ.

IATRONET

Συνήλθε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), προκειμένου να εκλέξει πρόεδρο και ένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Στη θέση της προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ εξελέγη ομόφωνα, ύστερα από πρόταση του υπουργού, η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ "Η Σωτηρία", Ασημίνα Γκάγκα.

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ εξελέγη ομόφωνα, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Υγείας, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου.

Η κ. Γκάγκα είναι πνευμολόγος και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκλήρωσε διδακτορικές σπουδές και μετεκπαιδεύτηκα στο Λονδίνο.

Είναι κλινική ιατρός, αλλά ασχολείται με την έρευνα και ιδίως με μελέτες για την πρόληψη και την ανακούφιση στο άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Έχει υπηρετήσει ως γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (EBAP), ενώ το 2017 οι 35.000 ιατροί - μέλη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας την τίμησαν εκλεγοντάς την πρόεδρο της Εταιρείας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ