2020-09-04 16:48:40
Φωτογραφία για Υγειονομικοί δεν μπαίνουν σε καραντίνα γιατί δεν υπάρχουν αντικαταστάτες
Συντάκτης: Virus

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ» καθώς τις τελευταίες 36 ώρες έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε υγειονομικούς εργαζόμενους της ΜΕΘ, αλλά δεν έχουν μπει σε καραντίνα συνάδελφοί τους «νοσηλευτές που έχουν έκθεση υψηλού κινδύνου γιατί δεν υπάρχει προσωπικό εφεδρείας».

Το σωματείο διαβεβαιώνει ότι έχει υποβληθεί σε εξέταση για όλο το προσωπικό της ΜΕΘ, καθώς και όλων των ασθενών της nonCovid ΜΕΘ.

Ακόμη, η επιτροπή λοιμώξεων πληροφόρησε «έγκαιρα για όλα τα επιπρόσθετα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για όσους ήρθαν σε στενή επαφή με τον ασθενή και τη συνάδελφο».

Σχετικά με τους εργαζόμενους που παραμένουν σε υπηρεσία λόγω έλλειψης προσωπικό το σωματείο τονίζει με νόημα ότι οι επικουρικοί είναι περσότεροι από 9 που λήγει η σύμβαση τους τον Οκτώβρη και είναι σε άδεια απόλυσης.

Το σωματείο ζητά να «εφαρμοστούν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τους υγειονομικούς».


Επίσης, το συνδικαλιστικό όργανο προειδοποιεί ότι «δεν θα ανεχτεί εξαιρέσεις μπροστά στον κίνδυνο της δημοσίας υγείας, της διασποράς του ιού στο νοσοκομείο και της ατομικής μας προστασίας να προσλάβουν τώρα μόνιμο προσωπικό να μονιμοποιήσουν όλους τους συμβασιούχους».

Αιχμές αφήνει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς το σωματείο καταλογίζοντας τους «υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο» και καλεί σε γενική συνέλευση του εργαζόμενους την προσεχή Τρίτη στις 12μμ μετά τη στάση εργασίας της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ