2020-09-07 13:48:34
Φωτογραφία για ΠΦΣ: Ενημέρωση για τον επικείμενο αντιγριπικό εμβολιασμό
Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου , κος Απόστολος Βαλτάς, προσκλήθηκε και παραβρέθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον  Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό .

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης , ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημήτρης Φιλίππου, η Πρόεδρος της  Εθνικής  Επιτροπής Εμβολιασμών  κυρία Μαρία Θεοδωρίδου και  ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας κ.  Ι. Κυριόπουλος.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν θέματα του αντιγριππικού εμβολιασμού, ο τρόπος διάθεσης και η επάρκεια των εμβολίων.

Για να μην επαναληφθούν τα προβλήματα της προηγουμένης χρονιάς, που ταλαιπώρησαν ασφαλισμένους και φαρμακοποιούς, αποφασίστηκαν τα εξής:

Η πρώτη δόση, από 2.180.000 εμβόλια, αναμένεται να αποσταλεί στις φαρμακαποθήκες, από τις εταιρείες Βιανέξ, Mylan και Glaxo, από 20 έως 26 Σεπτεμβρίου.Το αντιγριπικό εμβόλιο θα δύναται να συνταγογραφείται από τις 28/9, διότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν θα επιτρέπει την έκδοση συνταγής για αντιγριπικά εμβόλια μέχρι τις 27/9.Έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη τύπου από όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, για να ενημερωθούν οι πολίτες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ο οποίος θα πρέπει να ξεκινήσει το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ μας ενημέρωσε ότι  η δεύτερη δόση των εμβολίων θα διατεθεί μεταξύ 20 και 25 Οκτωβρίου, τόσο από την εταιρεία Βιανέξ  (820.000 εμβόλια) όσο και από την εταιρεία Μylan ( 200.000 εμβόλια).

Η τρίτη δόση των εμβολίων της εταιρείας Βιανέξ , αποτελείται από 800.000 εμβόλια,    και θα αποσταλούν στις φαρμακαποθήκες περίπου στις 15 Νοεμβρίου
.  Ο συνολικός αριθμός των εμβολίων που θα διατεθούν στην ελληνική αγορά, θα είναι περίπου 4.000.000.

Συνάδελφοι,

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα σας αποσταλούν συστάσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και σαφείς οδηγίες ορθής πρακτικής για τη διενέργεια ασφαλούς αντιγριπικού εμβολιασμού στο φαρμακείο.

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                                  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ 
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ