2020-09-15 06:00:09
Φωτογραφία για Οι καρδιοπαθείς εκπαιδευτικοί και μαθητές καταγγέλλουν σκοπιμότητες και ζητούν επαναφορά ποσοστού αναπηρίας στο 67%
Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ζητά άμεσα από το Υπουργείο Υγείας να επαναφέρει για τα ΚΕΠΑ το ποσοστό στο 67% από το 75% που άλλαξε με πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ :  Εκπαιδευτικά θέματα αφορώντα καρδιοπαθείς εργαζόμενους στην Εκπαίδευση  και μαθητές, με αναφορά στον covid-19

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στις ΠΝΠ του Υπ. Υγείας οι οποίες αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας, το ποσοστό βάσει του οποίου δίδεται απόσπαση στους καρδιοπαθείς εκπαιδευτικούς και γενικότερα εργαζόμενους στην Εκπαίδευση τοποθετείται στο υψηλότατο 75% και άνω. 

Με δεδομένη την άδικη και παράλογη αντιμετώπισή μας από τον κανονισμό ο οποίος διέπει τη λειτουργία των ΚΕΠΑ (ΕΠΠΑ), το ποσοστό ακόμη και σοβαρότατων περιπτώσεων συνήθως δεν υπερβαίνει το 67%, όταν η πάθηση είναι αποκλειστικά καρδιολογική. Το ποσοστό των συμπληρούντων το περιβόητο 75% στατιστικά δεν υπερβαίνει το 10% και τούτο αφορά κατά κανόνα δυστυχώς πάσχοντες αντιμετωπίζοντες οξύτατα προβλήματα υγείας
. Τούτο απλά σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπασχόντων μας αφήνεται άνευ προστασίας εν μέσω πανδημίας. Διαμαρτυρόμαστε έντονα δια τούτο και ζητούμε όπως άμεσα το ποσοστό διορθωθεί σε 67% στη χειρότερη περίπτωση ώστε να καλυφθούν όλοι οι εν δυνάμει κινδυνεύοντες εκπαιδευτικοί  με σοβαρό αντικειμενικά πρόβλημα υγείας.  Καταδικάζουμε ταυτόχρονα απερίφραστα και ζητούμε έμπρακτη στήριξη από την Πολιτεία και τους πολυπληθείς συμπάσχοντές μας όλων των κατηγοριών και υποομάδων, την οποιαδήποτε επιλεκτική εφαρμογή διατάξεων προστασίας της ανθρώπινης ζωής η οποία θα αγνοεί για πολλοστή φορά ένα μεγάλο και εξαιρετικά ευαίσθητο τμήμα των Ελλήνων πολιτών.

Πέραν τούτου, ζητούμε τη χορήγηση όπως κατά την προγενέστερη φάση άδειας ειδικού σκοπού σε όλους ανεξαιρέτως των καρδιοπαθείς με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω από την κύρια καρδιολογική πάθηση κάτι το οποίο για μας είναι αδιαπραγμάτευτο.

Γνωρίζετε ότι η κοινωνική ομάδα την οποία εκπροσωπούμε είναι εξαιρετικά πολυπληθής, αλλά και εξαιρετικά ευάλωτη στον κορονοϊό. Η άδεια ειδικού σκοπού πρέπει να δίδεται τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, γενική και ειδική, δίχως αστερίσκους και εξαιρέσεις και μάλιστα ασχέτως εάν είναι εφικτή η τηλεδιδασκαλία ή όχι, με την προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης ή βεβαίωσης από το αρμόδιο ΚΕΠΑ. Σας υπενθυμίζουμε ότι πρακτικά όλοι μας ανήκουμε στις πλέον ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Τέλος όσον αφορά τα παιδιά – μαθητές τα οποία πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες αρμοδίως βεβαιούμενες, ζητούμε την παραμονή τους, εάν το επιλέξουν, στην οικία τους για όσο διάστημα διαρκέσει η υγειονομική κρίση, με παράλληλη αξιοποίηση προσωρινά της τηλεδιδασκαλίας ή της κατ’ οίκον διδασκαλίας, χωρίς προφανώς τούτο να συνιστά την ιδανική λύση. Σε περίπτωση μόλυνσης των παιδιών, κάποια από τα οποία είναι προσφάτως εγχειρισθέντα ή ευρίσκονται υπό φαρμακευτική αγωγή,  ο κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή τους είναι διόλου αμελητέος.

 Μέτρο των πάντων είναι ο άνθρωπος και η ανθρώπινη υγεία και ζωή. Καμία άλλη σκοπιμότητα δεν χωρά στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.  
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ