2020-09-15 03:09:26
Φωτογραφία για Στο «κόκκινο» η Αττική - Έτοιμες οι προτάσεις των λοιμωξιολόγων για νέα μέτρα
Αύριο αποφασίζει η κυβέρνηση για το ποια από τα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί - Από τα 180 κρούσματα του τελευταίου 24ώρου, τα 102 ήταν στην Αττική - Οι εισηγήσεις αφορούν περιορισμούς στον μέγιστο αριθμό ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση, αλλά και στις κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και κυλιόμενο ωράριο εργασίας

Νέα μέτρα τοπικού χαρακτήρα κατά του κορωνοϊού έρχονται στην Αττική και σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, καθώς τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες.

Την Δευτέρα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 180 νέα κρούσματα, τα 102 εκ των οποίων καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, που παραμένει στο «κόκκινο». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιο επιβαρυμένες περιοχές θεωρούνται το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και η Κηφισιά.

Ήδη, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους λοιμωξιολόγους λίστα με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα μπορούν να εφαρμοστούν είτε τοπικά είτε σε όλη την Αττική.


Η επιστημονική επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίασε απόψε και αναμένεται να εισηγηθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εφαρμογή μέτρων, όπως ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης να μην ξεπερνά τα τέσσερα, κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαφτίσια, κηδείες, το πολύ 20 με άτομα, καθώς και την διακοπή λειτουργίας μεγάλων συναυλιακών χώρων. Η εισήγηση θα αφορά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά πιθανώς και άλλες περιοχές της Αττικής με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς ακόμη αυτό να είναι σαφές.

Δεν αποκλείεται ακόμη, για όσες περιοχές κριθεί αναγκαίο, να προταθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ενώ εξετάζεται και η επιβολή του κυλιόμενου ωραρίου εργασίας. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, προκειμένου εν συνεχεία να τεθούν σε εφαρμογή από την προσεχή Τετάρτη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ