2020-09-16 19:03:50
Φωτογραφία για Scientific American σπάει τη σιωπή 175 ετών και στηρίζει τον Μπάιντεν
Για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο αιώνες ιστορίας, το αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Scientific American ανακοίνωσε σήμερα την υποστήριξή του στον υποψήφιο των

Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν κατακρίνοντας τον αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ για την εκ μέρους του απόρριψη της επιστήμης και την άρνηση της κλιματικής αλλαγής.

Σε ένα δριμύ άρθρο, το μηνιαίο περιοδικό, δηλώνοντας το πιο παλιό περιοδικό που ουδέποτε διέκοψε την έκδοσή του στις ΗΠΑ, εξηγεί ότι δεν πήρε αυτή την απόφαση «απερίσκεπτα».

Ωστόσο έπειτα από 175 χρόνια σιωπής για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, «φέτος ωθούμαστε να το κάνουμε».

Ο Ντόναλντ Τραμπ «έβλαψε σε μεγάλο βαθμό τις ΗΠΑ και τους πολίτες τους, γιατί απορρίπτει τα επιστημονικά δεδομένα», γράφει το περιοδικό που ιδρύθηκε το 1845, και δημοσίευσε συγκεκριμένα ένα άρθρο του Αλβέρτου Αϊνστάιν το 1950.

«Το πιο καταστροφικό παράδειγμα είναι η ανέντιμη και ανάρμοστη αντίδρασή του στην πανδημία της Covid-19, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 190.000 Αμερικανούς στα μέσα Σεπτεμβρίου», γράφει η συντακτική επιτροπή του.


«Στην άρνηση της πραγματικότητας εκ μέρους του, ο Τραμπ μπλόκαρε την προετοιμασία των ΗΠΑ απέναντι στην κλιματική αλλαγή, διαβεβαιώνοντας ψευδώς ότι αυτή δεν υπάρχει και αποχωρώντας από διεθνείς συμφωνίες για τον περιορισμό των επιπτώσεών της», σύμφωνα με το περιοδικό, που δηλώνει ότι διαβάζεται από 10 εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως.

Ο ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος «επιτέθηκε επίσης στα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας, στην ιατρική περίθαλψη, όπως και στους ερευνητές και τις δημόσιες επιστημονικές υπηρεσίες που βοηθούν αυτή τη χώρα να προετοιμαστεί για τις μεγαλύτερες προκλήσεις της», συνεχίζει το άρθρο.

«Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να ψηφίσετε τον Τζο Μπάιντεν, που προτείνει προγράμματα βασισμένα σε γεγονότα για την προστασία της υγείας μας, της οικονομίας μας, του περιβάλλοντός μας», εξηγεί το Scientific American. «Αυτές και άλλες προτάσεις του μπορούν να επαναφέρουν τη χώρα στον δρόμο ενός πιο βέβαιου μέλλοντος, πιο πετυχημένου οικονομικά και πιο δίκαιου».

Ο Μπάιντεν προτείνει κυρίως την επένδυση ομοσπονδιακών κεφαλαίων ύψους σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τα επόμενα δέκα χρόνια για το περιβάλλον και τις καθαρές ενέργειες, ώστε οι ΗΠΑ να επιτύχουν καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2050.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ