2020-10-01 12:57:02
Φωτογραφία για Η γηραιότερη windsurfer είναι 82 ετών, από την Κεφαλονιά και μπήκε στο Γκίνες!
Η Αναστασία Γερολυμάτου ήθελε να αφήσει κάτι στα εγγόνια της και πριν δυο χρόνια αποφάσισε να μπει στο βιβλίο Γκίνες για να τη θυμούνται

Το όνομά της φιγουράρει εδώ και λίγες ώρες μεταξύ εκείνων που κατάφεραν να μπουν στο βιβλίο γκίνες. Ο λόγος για την 82χρονη windsurfer Αναστασία Γερολυμάτου από την Κεφαλονιά, η οποια στις 24 Αυγούστου του 2019 πραγματοποίησε τον διάπλου Κεφαλονιά -Κυλλήνη. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελιδα των ρεκόρ γκινες, η Αναστασία Γερολυμάτου είναι πλέον και με τη...βούλα η γηραιότερη windsurfer, παγκοσμίως.

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, αισθάνομαι ακόμη δυνατή για να πραγματοποιήσω και τον διάπλου Κεφαλονιά – Ζάκυνθο που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω καιρού, και το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να κυνηγάτε τα όνειρά σας και να μην το βάζετε ποτέ κάτω” λέει στο protothema.gr η 82χρονη windsurfer.

Η Αναστασία Γερολυμάτου ήθελε να αφήσει κάτι για να έχουν τα εγγόνια της, έτσι πριν από δυο χρόνια άρχισε να ψάχνει τι δεν υπάρχει στα ρεκόρ γκίνες και βρήκε ότι το πάθος της για το windsurfing θα μπορούσε να της δώσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ
. “Ήθελα να αφήσω κάτι στα εγγόνια μου. Να είναι υπερήφανα για εμένα. Έτσι και με την παρότρυνση φίλων και της οικογένειάς μου αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή για την εισοδό μου στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ”

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων “η Αναστασία Γερολυμάτου ενθαρρύνθηκε να υποβάλλει αίτηση από τα παιδιά και τους φίλους της στην Κεφαλονια, οι οποίοι εξεπλάγησαν όταν την είδαν να κάνει windsurfing. Η ίδια ελπίζει ότι η επίτευξη αυτή θα δείξει ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για τους ανθρώπους που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Το windsurfing είναι καθημερινό χόμπι για την Αναστασία που της φέρνει μεγάλη χαρά. Η πρώτη της φορά ήταν πριν από πάρα πολλά χρόνια όταν βρισκόταν για διακοπές στα Κανάρια Νησιά όταν βλέποντας άλλους ανθρώπους να κάνουν ιστιοσανίδα σκέφτηκε πόσο απελευθερωτικό είναι. Χωρίς να συμβουλευτεί εκπαιδευτή, νοίκιασε εξοπλισμό και δοκίμασε μόνη της. Μέχρι σήμερα η εμπειρία αυτή με τον άνεμο να τη χτυπά στο πρόσωπο είναι ένα μοναδικό συναίσθημα κάτι που της προκαλεί εθισμό”.

Η ίδια στη σελίδα της στο facebook μετά την είσοδό της στα ρεκόρ γκίνες έγραψε: “Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη για την είσοδό μου στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guiness World Record. Κάθε αθλητική δραστηριότητα θέτει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας σε εγρήγορση, χαρίζοντάς μας τη ζωντάνια που χρειαζόμαστε και την ευχαρίστηση που δικαιούμαστε, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Αυτό είναι το μήνυμά μου και πιστεύω πως αφορά όλους μας... μικρούς και μεγάλους!”.

Στην Κεφαλονιά βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες συνεργεία από τα μεγάλα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα DW και NDR, με σκοπό να πάρουν συνέντευξη από την 82χρονη Κεφαλονίτισσα η οποία κατέκτησε το βραβείο γκίνες ως η γηραιότερη windsurfer. Το παγκόσμιας εμβέλειας κανάλι DW πήρε συνέντευξη από την Αναστασία στο χώρο της, κινηματογραφώντας παράλληλα τον τρόπο ζωής της αλλά και την θαλάσσια δραστηριότητά της. Αντίστοιχη καταγραφή έγινε και μέσω του NDR που έχει ως επίκεντρο τη βόρεια Γερμανία. Η Αναστασία έγραψε στο λογαριασμό της στο facebook για αυτό το γεγονός: “Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό διεθνούς εμβέλειας DW Deutsche Welle καθώς και το γερμανικό κρατικό κανάλι NDR.de που με τίμησαν με την παρουσία τους στο νησί μου, την Κεφαλονιά.Τα γυρίσματα που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, αφορούν την παραγωγή ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν, το προσεχές διάστημα, στην εκπομπή Euromaxx του DW και στην εκπομπή MareTV του NDR, αντίστοιχα”.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ