2020-10-01 17:32:42
Φωτογραφία για Δελτίο Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ. - καταγγελία προς διοίκηση της 3ης ΥΠΕ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.) 

ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ 

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658 

ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 34 Τ.Κ. 10431 ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 2103845732 

Αθήνα, 1-10-2020 

Α.Π. 990 

Προς 

Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη 

Γ. Γραμματέα κ .Μ. Θεμιστοκλέους 

Κοινοποίηση 

Διοίκηση 3ης ΥΠΕ 

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.) καταγγέλλει την Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας για την απαράδεκτη συμπεριφορά της απέναντι σε γιατρούς με συνέπεια να στερεί από τους πολίτες τις πολύτιμες υπηρεσίες γιατρών, εξειδικευμένων, έμπειρων και μάλιστα ειδικοτήτων που λείπουν από τις Δημόσιες Πρωτοβάθμιες Δομές της Μακεδονίας.


Η Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ αρνείται, για άλλη μια φορά, να σεβαστεί δικαστικές αποφάσεις για επαναφορά στην υπηρεσία καταξιωμένων γιατρών που απολύθηκαν και μετά από επίπονους δικαστικούς αγώνες δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια της χώρας. Οι ενέργειες αυτές δείχνουν ότι αδιαφορεί για την αναγκαιότητα στελέχωσης της ΠΦΥ ειδικότερα τώρα που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες λόγω της πανδημίας. 

Ζητούμε: 

Την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. 

Δεν περισσεύει κανείς σ’ αυτό το δύσκολο αγώνα όπως άλλωστε διαφαίνεται και από τις εκκλήσεις του Υπουργείου Υγείας και του Πρωθυπουργού προς τον ιατρικό κόσμο. Εκκλήσεις, που η Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ δε λαμβάνει υπόψιν της. 

Η Ομοσπονδία αγωνίζεται για την ενδυνάμωση της ΠΦΥ . 

Αυτός είναι ο ρόλος της, ειδικά την περίοδο αυτή που το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι η ασπίδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.) 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ Γ. ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ