2020-10-03 23:58:16
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Μη εγκεκριμένο το φάρμακο που λαμβάνει ο Τραμπ
Σαν «πειραματική» χαρακτηρίζεται η θεραπευτική αγωγή η οποία χορηγείται στον πρόεδρο των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των παρενεργειών του Covid-19. Η FDA, η ιδιαίτερα αυστηρή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, δεν έχει εγκρίνει ακόμη τα συγκεκριμένα σκευάσματα.

Υπ' αυτή την έννοια, ο Ντόναλντ Τραμπ λειτουργεί σαν εθελοντής για τη δοκιμή στην πράξη των «κοκτέιλ» αντι-Covid φαρμάκων.

Η μικροβιολόγος Δρ. Ζαν Μαράτσο, διευθύντρια του τμήματος μελέτης λοιμωδών νοσημάτων στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, επιβεβαίωσε με δηλώσεις της ότι «στον Πρόεδρο χορηγείται ένα πολλά υποσχόμενο πειραματικό φάρμακο. Αλλά που, μέχρι στιγμής, δεν έχει λάβει ούτε καν την κατεπείγουσα έγκριση της FDA, κάτι το οποίο γίνεται ενίοτε προκειμένου να δοθεί σε ασθενή. Κανονικά, ο μόνος τρόπος για να λάβει το κοινό το συγκεκριμένο φάρμακο, είναι με τη συμμετοχή στις κλινικές δοκιμές».

Πυρετό και σημάδια έντονης κόπωσης εμφανίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος όμως είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, δήλωσε ο γιατρός του Προέδρου των ΗΠΑ, Σον Κόνλεϊ.

Παρόλ' αυτά, ο Τραμπ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, προληπτικά, ώστε να λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα, αλλά και να διασφαλιστεί ο απόλυτος έλεγχος των εξερχομένων πληροφοριών.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τεθεί υπό μια πειραματική θεραπεία με πολυκλωνικά αντισώματα, βιταμίνες και συμπληρώματα ιχνοστοιχείων» ανακοίνωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ