2020-10-04 15:20:04
Φωτογραφία για Οι χαρακτήρες της νέας σειρά της ΕΡΤ «Τα Καλύτερά μας χρόνια»

«Τα Καλύτερά μας χρόνια»

Η οικογενειακή σειρά, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο, έχει τη σφραγίδα ποιότητας της καταξιωμένης σκηνοθέτιδας και σεναριογράφου Όλγας Μαλέα. Η Κατερίνα Μπέη και ο Νίκος Απειρανθίτης συνυπογράφουν την προσαρμογή του επιτυχημένου ισπανικού φορμάτ «Cuenta me» στην ελληνική πραγματικότητα, επιχειρώντας να μας ταξιδέψουν σε εποχές που ρίζωσαν για τα καλά στις μνήμες μας, στα παιδικά μας χρόνια, μέσα από μια ασπρόμαυρη μοντέρνα τηλεόραση.

Η ιστορία"

Στα τέλη του '60, που ο κόσμος έλεγε τη διαφήμιση «ρεκλάμα», οι γυναίκες φορούσαν καλλυντικά Tokalon και τα παιδιά έπιναν γάλα Carnation, η Grunding μας παρότρυνε να αγοράσουμε τις δικές της τηλεοράσεις που ήταν οι μόνες με «Monomat». Σε αυτή την εποχή, που η Ελλάδα στενάζει από τη δικτατορία των συνταγματαρχών, λογοκρίνεται, αυτολογοκρίνεται, αστυνομεύεται βάναυσα, αλλά δεν παύει να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον, αν και δεν ξέρει ακόμη πότε θα έρθει αυτό, ξεδιπλώνονται «Τα καλύτερα μας χρόνια»

. Η ολοκαίνουργια ασπρόμαυρη τηλεόραση μέσα στο μεγάλο κουτί φτάνει στο σπίτι των Αντωνόπουλων τον Ιούλιο του 1969. Δώρο στα όγδοα γενέθλια ,του Αγγέλου, που θα γιορτάσει μάλιστα στο πρώτο επεισόδιο. Οι τηλεοράσεις ήταν είδος σπάνιο, αλλά, με το πού εισέβαλε το κουτί στο σπίτι, έγινε το αντικείμενο του πόθου. Μαγική στιγμή για την οικογένεια όταν θα πατούσε τα δύο κουμπάκια για να ανοίξει και να κλείσει, αλλά και να αυξομειώσει τον ήχο.



Με κανάλια την ΥΕΝΕΔ και την ΕΙΡΤ. Τα δυο εθνικά δίκτυα ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Με τη φωνή του 8χρονου Άγγελου δεν θα περιπλανηθούμε βέβαια μόνο στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, δηλαδή της ΕΡΤ, αλλά θα παρακολουθούμε πώς τελικά εξελίχθηκε η ελληνική οικογένεια στην πορεία του χρόνου. Από τη δικτατορία στη Μεταπολίτευση και μετά στη δεκαετία του '80. Μέσα από τα μάτια του Αγγέλου, που και εκείνος βέβαια θα μεγαλώνει από εβδομάδα σε εβδομάδα, θα βλέπουμε με χιούμορ και νοσταλγία τις ζωές τριών γενεών Ελλήνων. Τα οικογενειακά τράπεζα, στα οποία αν αργούσες διέπραττες έγκλημα. Τα παιχνίδια στις αλάνες τον πετροπόλεμο, τα ματωμένα γόνατα. Τις γκαζές, τα «Σεραφίνο» από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Τα μικρά όνειρα που είχε τότε κάθε ελληνική οικογένεια, και ήταν αυτά που έκαναν υποφερτή τη ζωή.

Οι χαρακτήρες:



Στέλιος Αντωνόπουλος (Μελέτης Ηλίας)

Δουλευταράς και φιλότιμος άνθρωπος. Είναι κλητήρας στο υπουργείο Δημοσίων Έργων, αλλά κάνει και κανά έξτρα στις Οικοδομές, που ξεφυτρώνουν σαν μαστάρια στην πρωτεύουσα που καταστρέφεται από την αντιπαροχή. Δεν ασχολείται με την πολιτική καθώς το βεβαρημένο παρελθόν του πατέρα του τον κυνηγά σαν εφιάλτης. Αυτό που δεν αντέχει είναι η γυναίκα του να έχει διαρκώς το πάνω χέρι.



Μαίρη Αντωνοπούλου (Κατερίνα Παπουτσάκη)

Έχει μεγάλο ταλέντο στο ράψιμο, στο τραγούδι και στη δημιουργία ρούχων. Αγαπάει το σύζυγο της και τον στηρίζει. Άλλωστε, είναι μαζί από μικρή ηλικία και έχουν κάνει οικογένεια. Είναι καπάτσα και ξέρει να διατηρεί την ισορροπία με ακρίβεια χειρουργού. Αν και δεν εγκαταλείπει τις προσωπικές της φιλοδοξίες, πολλές φορές συμβιβάζεται στο τρίπτυχο της εποχής, μάνα - σύζυγος - νοικοκυρά.



Νανά Παναγοπούλου (Τζένη Θεωνά)

Είναι η αδελφή της Μαίρης. Εκρηκτικός συνδυασμός. Όμορφη, καλόψυχη και οικονομικά ανεξάρτητη. Λατρεύει τη μόδα και τα ταξίδια. Αναζητά τον πρίγκιπα της, αλλά αυτός δεν λέει να σκάσει μύτη! Όποτε διηγείται τα φλερτ της, χρησιμοποιεί πολύ τη φαντασία της.



Ερμιόνη Παναγοπούλου (Υβόννη Μαλτέζου)

Η καπάτσα γιαγιά, μητέρα της Μαρίας και της Νανάς. Με καταγωγή από τη Νέδουσα Μεσσηνίας. Καθώς έμεινε από νωρίς χήρα, αναγκάστηκε να δουλέψει σκληρά για να τα βγάλει πέρα, Το εξωτερικό της... περιτύλιγμα μπορεί να φαίνεται απροσπέλαστο, αλλά η ψυχούλα της λαχταρά να ζήσει. Έχει δύο πιστεύω: τον θεό και τον βασιλιά.

Ελπίδα Αντωνοπούλου (Εριφύλη Κιτζόγλου)

Η 19χρονη κόρη του Στέλιου και της Μαίρης. Χαρούμενη, αισιόδοξη, είναι μια νέα της εποχής. Απεχθάνεται τον όρο «οπισθοδρομική». Είναι η πρώτη που αποτολμά να βάλει μπικίνι, κάνοντας την επανάσταση της. Είναι η αδυναμία του πατέρα της.



Αντώνης Αντωνόπουλος (Δημήτρης Καπουράνης)

Ο δεύτερος γιος της οικογένειας Αντωνοπούλου, 18 χρόνων. Είναι εσωστρεφής, αγαπά τη μουσική και παίζει κιθάρα. Καθώς είναι ο πρώτος που σπουδάζει από την οικογένεια, εισάγεται στη Νομική. Εμπλέκεται από νωρίς με το φοιτητικό κίνημα και τον αντιδικτατορικό αγώνα, φέρνοντας κάθε βράδυ στο σπίτι τα νέα για τους «κόκκινους, τους χωροφύλακες, τους χαφιέδες».

Άγγελος Αντωνόπουλος (Μανώλης Γκίνης)

Ο σκανταλιάρης και ευφυής «Βενιαμίν» της οικογένειας. Φέρνει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα της οικογένειας αλλά και της γειτονιάς. Μπορεί να είναι ο... κοντός της τάξης, αλλά δεν παύει να είναι ο αγαπημένος όλων.



Πηγή Τηλεθεατής











Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ