2020-10-06 12:24:08
Φωτογραφία για Φωτιά στον «Λευκό Οίκο» στο Μπίσκεκ του Κιργιζιστάν
Φωτιά ξέσπασε στον « Λευκό Οίκο » στο Μπισκέκ στην Κιργιζία ο οποιος καταληφθηκε νωρίτερα από διαδηλωτές που ζητούν την ακύρωση των κοινοβουλευτικών εκλογών της χώρας, συμφωνα με το πρακτορείο Sputnik.Στο κοινοβουλιο βρισκεται και το γραφείο του Προέδρου Τζενμπέκοφ. Ειχαν προηγηθεί συγκρουσεις με την αστυνομία η οποια αρχικά ειχε διαλύσει το πληθος με κανόνι νερου και χημικά.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν εν μέσω ισχυρισμών για νοθεία στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Μετά την ψηφοφορία, μόνο τέσσερα κόμματα από τα 16 πέρασαν το όριο του 7% για ένταξη στο κοινοβούλιο, τρία από τα οποία έχουν στενούς δεσμούς με τον Πρόεδρο Τζενμπέκοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 120 άτομα τραυματίστηκαν. Αρκετά άτομα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν έχουν υπάρξει θάνατοι, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε δήλωση.

Οι διαδηλωτές απελευθέρωσαν επίσης τον πρώην πρόεδρο του Κιργιζιστάν Almazbek Atambayev, ο οποίος κρατείται σε κέντρο προφυλάκισης στην κρατική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας εν αναμονή δίκης για αδικήματα διαφθοράς, ανέφερε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ