2020-10-07 20:14:23
Φωτογραφία για Χρυσή Αυγή: Η Wikipedia άλλαξε τον ορισμός της
H Wikipedia πρόσθεσε τη φράση «εγκληματική οργάνωση» δίπλα στη λέξη «Χρυσή Αυγή» Η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια, Βικιπαίδεια, άλλαξε, τον ορισμό που είχε για τη Χρυσή Αυγή, λίγες ώρες μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου με την οποία κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση.

Δίπλα λοιπόν στον ορισμό της λέξης «Χρυσή Αυγή», η Wikipedia πρόσθεσε τη φράση «εγκληματική οργάνωση».

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, συχνά αποκαλούμενος απλά ως Χρυσή Αυγή, είναι ελληνική εγκληματική οργάνωση που παρουσιαζόταν ως ακροδεξιό νεοναζιστικό πολιτικό κόμμα» επισημαίνεται πλέον στον ορισμό που δίνεται στη Wikipedia.

Η Χρυσή Αυγή είναι το πρώτο κόμμα που χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση και η περίπτωσή των ηγετικών μελών της, τα οποία κατηγορήθηκαν και κρίθηκαν ένοχα για σύσταση αλλά και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αποτελεί μοναδικό ανάλογο παράδειγμα παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει η Wikipedia, «η Χρυσή Αυγή, έχει κατηγορηθεί για αντισυνταγματική και βίαιη δράση, άσκηση ρατσιστικής βίας, δολοφονικές παρεμβάσεις, όπως και τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν από μέλη της».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ