2020-10-13 06:37:32
Φωτογραφία για Επεισόδια σε διαδήλωση εναντίον των νέων φόρων


Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες Δευτέρα στο Σαν Χοσέ ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν εναντίον των νέων φόρων που σχεδιάζει να επιβάλλει η κυβέρνηση στην Κόστα Ρίκα στο πλαίσιο υπό διαπραγμάτευση δανειακής σύμβασης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες εναντίον αστυνομικών κοντά στο προεδρικό μέγαρο και οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές έκαναν ήρεμα πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι άλλους φόρους».

Η κινητοποίηση οργανώθηκε ενώ έχουν στηθεί οδοφράγματα σε όλη τη χώρα εδώ και δύο εβδομάδες από διαδηλωτές που απαιτούν να μην επιβληθεί κανένας νέος φόρος εν μέσω της διαπραγμάτευσης του προέδρου Κάρλος Αλβαράδο με το ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση, αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις, απέσυρε την 4η Οκτωβρίου την εισήγησή της για τους νέους φόρους και ανήγγειλε την έναρξη εθνικού διαλόγου από το Σάββατο για τέσσερις εβδομάδες.


Πρόκειται να συμμετάσχουν συνδικάτα, εργοδοτικοί φορείς, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι της λεγόμενης κοινωνίας των πολιτών, με σκοπό να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι να πειστεί το ΔΝΤ να υποστηρίξει τη χώρα ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Το 2019 η κοσταρικανή οικονομία κατέγραψε μείωση 6% του ΑΕΠ και φέτος αναμένεται να υποστεί νέα μεγάλη συρρίκνωση (–9,7%), εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ