2020-10-13 10:20:24
Φωτογραφία για Γενί Σαφάκ : «Περιμένουμε καλά νέα στην Μεσόγειο»
Στις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού κυβερνώντος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ, για τις νέες προκλητικές δραστηριότητες του Ορούτς Ρέϊς στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρεται δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, με τίτλο: «Το Ορούτς Ρέϊς επέστρεψε στο καθήκον: Περιμένουμε καλά νέα».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το Ορούτς Ρέϊς κινείται νότια του Καστελόριζου, μαζί με τα βοηθητικά πλοία Αταμάν και Τζέγκινζχαν, «ακτινογραφώντας» τη θαλάσσια περιοχή και επιτελώντας ένα σημαντικό έργο στον τομέα των σεισμικών ερευνών για την Τουρκία

Σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ, ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσαλίκ δήλωσε πως: «Αναμένουμε καλά νέα από το Ορούτς Ρέϊς στην Ανατολική Μεσόγειο» εννοώντας τον εντοπισμό αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων.

Νωρίτερα με μία εμπρηστική του ανάρτησή του στο Twitter, ο Τσελίκ είχε προειδοποιήσει πως: «Δεν κάνουμε παραχωρήσεις σε όσους επιδιώκουν την επιβολή», αφήνοντας αιχμές για την Ελλάδα, τονίζοντας προκλητικά τη συνέχιση των ερευνών του Ορούτς Ρέϊς στο πλαίσιο προώθηση της νέο-οθωμανικης ιδέας της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας»
. Έγραψε συγκεκριμένα: «Στο θέμα της προστασίας των εδαφών μας, της Γαλάζιας Πατρίδας μας και των αιθέρων μας είμαστε το πιο αποφασισμένο έθνος. Όσοι θέλουν να διαπραγματευτούν είμαστε το καλύτερο κράτος για να διεξάγει κάποιος διαπραγματεύσεις. Αλλά δεν κάνουμε παραχωρήσεις σε όσους επιδιώκουν την επιβολή. Στο πλαίσιο αυτών των αρχών λέμε "ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο"».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ