2020-10-18 11:04:10
Φωτογραφία για Ο δράστης του αποκεφαλισμού δημοσίευσε φωτογραφία του πτώματος στο twitter


Νέες αποκαλύψεις για τον αποκεφαλισμό του καθηγητή από τον εισαγγελέα της αντιτρομοκρατικής – Ο 18χρονος δράστης ζήτησε από μαθητές να του υποδείξουν το θύμα του Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Ιστορίας σε προάστιο του Παρισιού, έξω από το σχολείο που δίδασκε αποκάλυψε ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ.

Ο δράστης, τσετσενικής καταγωγής, γεννημένος στη Ρωσία, διέμενε νόμιμα στη Γαλλία έχοντας το καθεστώς πρόσφυγα, πλησίασε μαθητές και τους ζήτησε να του υποδείξουν το θύμα του, τον 47χρονο καθηγητή Σαμιέλ Πατί.

Αίσθηση προκαλεί η συμπεριφορά του μετά τον αποκεφαλισμό. Ο δράστης δημοσίευσε στο twitter φωτογραφία του πτώματος του καθηγητή, συνοδευόμενη από ένα μήνυμα που αναλάμβανε την ευθύνη για τον φόνο. Σύμφωνα με τον Ρικάρ, ο λογαριασμός ανήκει στον δράστη.

Λίγα λεπτά αργότερα, η αστυνομία τον πυροβόλησε και τον σκότωσε στο προάστιο Κονφλάν Σεντ Ονορίν.


Η ανάρτηση αφαιρέθηκε γρήγορα από το Twitter, το οποίο ανέφερε ότι ανέστειλε τον λογαριασμό επειδή παραβιάζει την πολιτική της εταιρείας

Τι έγραψε στο twitter ο δράστης

Ο Ρικάρ ανακοίνωσε ότι το μήνυμα ανέφερε: «Στο όνομα του Αλλάχ, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού,... προς τον (πρόεδρο Εμανουέλ) Μακρόν, αρχηγό των απίστων, εκτέλεσα έναν από τα κυνηγόσκυλά σου που τόλμησαν να υποτιμήσουν τον (Προφήτη) Μωάμεθ».

Ο Πατί είχε νωρίτερα μέσα στον μήνα δείξει τους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο πλαίσιο του μαθήματος Αγωγής του Πολίτη με θέμα την ελευθερία της έκφρασης προκαλώντας την οργή ενός αριθμού μουσουλμάνων γονέων, που θεωρούν την απεικόνιση του προφήτη βλασφημία.

Ο δράστης ζούσε στην πόλη Εβρέ, βορειοδυτικά του Παρισιού, και δεν ήταν γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες, είπε ο Ρικάρ στη συνέντευξη Τύπου.

Υπό κράτηση 9 άτομα

Ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση 9 άτομα ως ύποπτα για την επίθεση. Ανάμεσά τους τέσσερις συγγενείς του δράστη, εκ των οποίων ένας ανήλικος.

Άλλοι πέντε συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσά τους και δύο γονείς μαθητών στο γυμνάσιο του Μπουά ντ'Ολν όπου εργαζόταν ο καθηγητής.

Πριν από μια εβδομάδα, ένας άνδρας ο οποίος είπε ότι η κόρη του ήταν στην τάξη του Πατί ανέβασε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο χαρακτήριζε αλήτη τον καθηγητή και έκανε έκκληση προς άλλους «να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πουν “σταματήστε, μην αγγίζετε τα παιδιά μας”».

Άγνωστο παραμένει αν ο συγκεκριμένος γονέας είναι μεταξύ των συλληφθέντων και αν ο δράστης είχε δει το συγκεκριμένο βίντεο.

Ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής επιβεβαίωσε ακόμη ότι το σχολείο είχε δεχτεί απειλές πριν από την επίθεση, ότι ο δράστης ζούσε νόμιμα στη Γαλλία και είχε καθεστώς πρόσφυγα και ότι το θύμα είχε καταθέσει γραπτή καταγγελία για συκοφαντική δυσφήμηση όταν το σχολείο είχε δεχτεί απειλές με αφορμή τις μεθόδους διδασκαλίας του.

Χθες, μετά την επίθεση, το σχολείο επισκέφθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ