2020-10-20 00:52:51
Φωτογραφία για Στο μικροσκόπιο του Ανώτατου Δικαστηρίου η μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ
Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών θα αποφανθεί για δύο εμβληματικά ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ. Το δικαστήριο δέχθηκε να εξετάσει τα δύο θέματα, ωστόσο κάτι τέτοιο θα γίνει μετά τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Το πρώτο ζήτημα σχετίζεται με τη χρήση των κονδυλίων για τον στρατό, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το τείχος στα νότια σύνορα των ΗΠΑ. Η κατασκευή του τείχους ήταν από τις κύριες προεκλογικές υποσχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, λίγο πριν εκλεγεί το 2016.

Ο πρόεδρος είχε κηρύξει εθνική «επείγουσα ανάγκη» με στόχο να αποσπάσει τα χρήματα από τον αμυντικό προϋπολογισμό. Η απόφαση ελήφθη μετά την άρνηση των Δημοκρατικών του Κογκρέσου να αποδεσμεύσουν τα απαραίτητα ποσά. Αυτό το μπρα ντε φερ είχε προκαλέσει στις αρχές του 2019 το μερικό κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για 35 ημέρες, ένα διάστημα ρεκόρ.

Υπό εξέταση και η επιστροφή στο Μεξικό τουλάχιστον 60.000 αιτούντων άσυλο


Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει επίσης ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο επέτρεψε να επιστρέψουν στο Μεξικό τουλάχιστον 60.000 αιτούντες άσυλο ενώ ο φάκελός τους ήταν υπό εξέταση.

Η πολιτική αυτή που φέρει τον τίτλο «Μείνετε στο Μεξικό», ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και τέθηκε σε εφαρμογή έναν μήνα αργότερα, θέτει στο στόχαστρο όλους τους αιτούντες άσυλο που φθάνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Μεξικού, αλλά όχι τους ίδιους τους Μεξικανούς.

Το Δικαστήριο το οποίο κλήθηκε να αποφανθεί επειγόντως για αυτές τις πολιτικές είχε δώσει προσωρινές νίκες στον Ντόναλντ Τραμπ επιτρέποντας την εφαρμογή τους εν αναμονή της εξέτασης της ουσίας της υπόθεσης.

Τι θα συμβεί αν εκλεγεί ο Μπάιντεν

Η εξέταση αυτή επρόκειτο να γίνει το 2021, με σκοπό μια απόφαση να ληφθεί πριν από τα τέλη Ιουνίου. Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών μπορεί ωστόσο να αλλάξει τα δεδομένα: αν εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν, θα μπορούσε να αναθεωρήσει τις πολιτικές του προκατόχου του και να ακυρώσει τις νομικές διαδικασίες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε τη μάχη κατά της παράτυπης μετανάστευσης ένα από τα σημεία που σημάδεψαν την προεδρία του. Σχεδόν όλα αυτά τα μέτρα αμφισβητήθηκαν στη δικαιοσύνη, με ποικίλα αποτελέσματα. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ