2020-10-22 23:30:05
Φωτογραφία για To Θέατρο Τέχνης περνάει στη νέα εποχή

medlabnews.gr



 ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

2020 - 2021

 

 

«Και τα στόματα εφωνάξαν όσα αισθάνετο η καρδιά»

 

Διονύσιος Σολωμός



Ύμνος εις την Ελευθερίαν

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, με αφορμή τις σημαντικές αλλαγές που έφερε στη ζωή μας η πανδημία, ανακοινώνει το πέρασμά του στη νέα εποχή

. Μια νέα εποχή για τις παραστατικές τέχνες, κατά την οποία, πέρα από το βασικό καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, το Θέατρο Τέχνης επιχειρεί, όπως πολλοί διεθνείς καλλιτεχνικοί οργανισμοί, να αναπτύξει μια ευρύτερη, πολυδιάστατη δράση μέσα από τρεις βασικούς άξονες:

·      το ψηφιακό ρεπερτόριο και την ψηφιακή εκπαίδευση

·      τη δια βίου μάθηση για επαγγελματίες του θεάτρου 

·  τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις για όλους μέσα αλλά και έξω από τις δύο σκηνές του Θεάτρου Τέχνης                



Το Θέατρο Τέχνης δημιουργεί με αυτό τον τρόπο παραστάσεις και δράσεις που σχεδιάζονται εξαρχής για το διαδίκτυο σε πολυμεσική (web), ηχητική (audio) ή ζωντανή (live) μορφή, ανοίγοντας τον διάλογο μεταξύ θέατρου και ψηφιακής πραγματικότητας σε επίπεδο δημιουργίας και όχι μόνο μετάδοσης, ενώ διευρύνει τη σχέση του θεάτρου και με άλλους επαγγελματικούς κλάδους, όπως οι επιχειρήσεις ή ο τουρισμός αλλά και επεκτείνει την εκπαιδευτική του δράση πέρα από την επαγγελματική εκπαίδευση ηθοποιών που παρέχει η Δραματική του Σχολή από το 1942 έως σήμερα. Ταυτόχρονα δε διστάζει να βγει έξω, για να συναντήσει το κοινό εκτός θεατρικών σκηνών.

Να σημειωθεί ότι όσα ανακοινώνουμε σήμερα, αποτελούν μόνο την έναρξη ενός παράλληλου με το ρεπερτόριο προγράμματος, που θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν 2020-21.  

Παράλληλα, το Θέατρο Τέχνης, τονίζοντας ότι τίποτα δεν  υποκαθιστά τη μοναδική εμπειρία του ζωντανού θεάτρου, προετοιμάζεται για την έναρξη του ρεπερτορίου 2020-21, που πρόκειται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Το φετινό ρεπερτόριο χαρακτηρίζεται από σημαντικές συνεργασίες και συμπράξεις, δίνει έμφαση στο ελληνικό έργο και τους ελληνικούς μύθους αλλά και σε προτάσεις νέων σκηνοθετών, ενώ είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Το Θέατρο Τέχνης επιθυμεί φέτος με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο να δώσει φωνή σε αξιόλογους καλλιτέχνες που θέλουν να εκφράσουν αυτή τη δύσκολη για όλους μας εποχή: «όσα αισθάνετο η καρδιά»…



Επισκεφτείτε για περισσότερες πληροφορίες το νέο site του Θεάτρου Τέχνης https://www.theatro-technis.gr/

Video teaser 2020 -2021 Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν 2020-2021



Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν 2020-2021
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ