2020-10-23 12:04:17
Φωτογραφία για Ολλανδός λέει ότι ανακάλυψε το password του Τραμπ στο Twitter - Τι κωδικό επέλεξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ;
Ο Βίκτορ Γκέβερς υποστήριξε οτι τα κατάφερε με την πέμπτη προσπάθεια

Πρόσβαση στον λογαριασμο του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter υποστηρίζει ότι απέκτησε την περασμένη εβδομάδα ένας Ολλανδός ειδικός στην κυβερνοασφάλεια

Σύμφωνα με την εφημερίδα De Volkskrant ο Βίκτορ Γκέβερς με την πέμπτη προσπάθεια ανακάλυψε ότι ο κωδικός ασφαλείας του Τραμπ ήταν «maga2020!».

Το γεγονός αυτό του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση καθώς, όπως είπε, «περίμενα να μπλοκαριστώ μετά από τις τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες ή έστω να μου ζητηθούν περαιτέρω πληροφορίες».

Από την πλευρά του το Twitter δια εκπροσώπου του υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του. Έχουμε προληπτικά εφαρμόσει πιο αυξημένα μέτρα ασφαλείας για μια συγκεκριμένη ομάδα λογαριασμών υψηλού προφίλ στις ΗΠΑ».

Ο Γκέβερς, ωστόσο, επέμεινε στον ισχυρισμό του προσθέτοντας ότι έστειλε μηνύματα στην ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ενώ έκανε αναρτήσεις κάνοντας tag τη CIA, τον Λευκό Οίκο, το FBI αλλά δεν πήρε καμία απάντηση.

Μια ημέρα, όμως, αφού μάντεψε τον κωδικό του Τραμπ ο Ολλανδός ειδικός διαπίστωσε ότι είχε ενεργοποιηθεί η επιβεβαίωση μέσω δύο «βημάτων» ενώ δύο ημέρες αργότερα επικοινώησαν μαζί του στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ τα οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον ευχαρίστησαν που εντόπισε το πρόβλημα. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ