2020-10-23 12:09:01
Φωτογραφία για ΗΠΑ-Εκλογές: Ο Μπαίντεν κατηγόρησε τον Τραμπ ότι «ευθύνεται» για τόσους θανάτους και δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία»
Με την εξαιρετική στη δουλειά της δημοσιογράφο του NBC, Κρίστεν Γουέλκερ και τον νέο κανόνα του «απενεργοποιημένου» μικροφώνου για να μην επαναληφθεί το χάος της πρώτης τους δημόσιας αντιπαράθεσης, ολοκληρώθηκε το δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Παρόλο που δεν έλειψαν οι προσωπικές επιθέσεις, οι αναφορές σε μέλη της οικογένειας των ανθυποψηφίων και οι υψηλοί τόνοι, το δεύτερο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν, έντεκα μόλις ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, δεν θύμιζε σε τίποτα τη φαρσοκωμωδία της πρώτης τηλεμαχίας.

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ έφτασαν, λίγο μετά τις 04:00 (ώρα Ελλάδος) στο Πανεπιστήμιο Μπέλμοντ στο Νάσβιλ του Τενεσί για να απαντήσουν στις ερωτήσεις της Κρίστεν Γουέλκερ, οι οποίες αφορούσαν σε έξι διαφορετικές θεματικές ενότητες, ήτοι την «μάχη κατά της COVID-19», την «αμερικανική οικογένεια», την «φυλή στην Αμερική», την «κλιματική Αλλαγή», την «εθνική ασφάλεια» και την «ηγετική ικανότητα». Σύμφωνα με τα επιτελεία και των δύο υποψηφίων, Μπάιντεν και Τραμπ υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.


Η πρώτη ερώτηση αφορούσε στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα, καθώς όπως ανέφερε η συντονίστρια, 16.000 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την πρώτη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε ότι πρόκειται για «παγκόσμια πανδημία», και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια επικίνδυνη ασθένεια που ήρθε από την Κίνα, αφήνοντας πολλές αιχμές για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε άλλες χώρες, κυρίως στην Ευρώπη, λέγοντας ότι πολλοί ξένοι ηγέτες τον έχουν επαινέσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με τον ίδιον, υπάρχει ένα εμβόλιο το οποίο θα είναι σύντομα διαθέσιμο. «Γνωρίζω από προσωπική εμπειρία, επειδή είχα τον ιό. Οι εξαιρετικοί γιατροί μου έδωσαν κάτι που κάποιο θα το ονόμαζαν ως θεραπεία και τώρα έχω ανοσία», δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ.

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για την πανδημία και δεν πρέπει να παραμείνει πρόεδρος διότι απέτυχε στον χειρισμό της. «220.000 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή του και αυτός που είναι υπεύθυνος για αυτούς τους θανάτους, δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι πρόεδρος», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν.

Ερωτώμενος για το εμβόλιο που ανέφερε στη δήλωσή του, ο κ.Τραμπ απάντησε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο εταιρείες, η Johnson & Johnson και η Pfizer, αλλά και άλλες όπως η Moderna, που εργάζονται για να κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο μέχρι το τέλος του έτους, παρόλο που δεν υπάρχει βεβαιότητα αλλά πολύ μεγάλες πιθανότητες για κάτι τέτοιο. «Είναι ο άνθρωπος που είχε πει ότι ο ιός θα εξαφανιζόταν το περασμένο Πάσχα και μετά είπε ότι θα εξαφανιζόταν όταν καλυτερέψει ο καιρός», απάντησε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν προειδοποίησε πως η χώρα οδεύει σε «μαύρο χειμώνα».

Αναφορικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία από τα μέτρα περιορισμού λόγω της πανδημίας, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων υπογράμμισε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό και όχι να κλείσουμε ολόκληρη την οικονομία. «Δεν γίνεται να ζήσουμε σε ένα υπόγειο όπως κάνει ο Τζο, ο οποίος μπορεί να έχει τα χρήματα να το κάνει, αλλά εγώ και οι περισσότεροι άλλοι Αμερικανοί δεν τα έχουμε. Εγώ κόλλησα τον ιό και θεραπεύτηκα, το 99,9% των νέων ανθρώπων θεραπεύονται», υπογράμμισε ο πρόεδρος Τραμπ. Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν να ζουν αλλά να πεθαίνουν από τον ιό

Σύμφωνα με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών η Αμερική πρόκειται να εισέλθει σε έναν "σκοτεινό χειμώνα" και δεν υπάρχει καμία προοπτική ότι θα υπάρξει εμβόλιο για την πλειοψηφία του αμερικανικού λαού πριν από τα μέσα του επόμενου έτους. "Αυτό που θα έκανα θα ήταν να βεβαιωθώ ότι όλοι ενθαρρύνουμε τη χρήση μάσκας. Θα σιγουρευόμουν ότι θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση των γρήγορων τεστς. Θα σιγουρευόμουν ότι θα είχαμε θέσει εθνικά πρότυπα για το πώς να ανοίξουν σχολεία και επιχειρήσεις , ώστε οι πολίτες να είναι ασφαλείς ", δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ερωτώμενος για τον φόβο που αισθάνονται αρκετοί Αμερικανοί για τις επιπτώσεις που θα έχει στην αμερικανική οικονομία ένα νέο πιθανό lockdown, ο κ. Μπάιντεν τόνισε ότι θα περιορίσει τον ιό και όχι τη χώρα.

«Το μόνο που κάνει είναι να μιλάει για lockdown» απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι όλες οι πολιτείες που ελέγχονται από Δημοκρατικούς «πεθαίνουν». «Κοιτάξτε την Νέα Υόρκη, έχει μετατραπεί σε πόλη φάντασμα, η κάποτε υπέροχη Νέα Υόρκη πεθαίνει και όλοι την εγκαταλείπουν», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να κλείσουμε αυτήν τη μεγάλη χώρα, οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, αυξάνεται ο αλκοολισμός και οι αυτοκτονίες, αυτός θέλει να κλείσει τη χώρα»

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι σκοπός του είναι να λειτουργήσει η οικονομία με ασφάλεια, να υπάρχουν επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, όπου τηρούνται οι αποστάσεις και υπάρχουν ειδικά πλεξιγκλάς για να αποφεύγεται η πιθανότητα μετάδοσης του ιού και παράλληλα να γίνονται γρήγορα τεστ ώστε να εντοπίζονται τα κρούσματα.

«Θα κάνουμε το παν για να επανέλθει η οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι για αυτόν δεν υπάρχουν «μπλε και κόκκινες πολιτείες» (σ.σ τα χρώματα Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών), αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε ευθέως τον αντίπαλό του, λέγοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ψέματα στους Αμερικανούς καθώς γνώριζε για τον κίνδυνο από τον Ιανουάριο, αλλά δεν προειδοποίησε τον κόσμο. «Δεν είπε για τον κίνδυνο του ιού δήθεν για να μην πανικοβληθούν οι πολίτες, στην πραγματικότητα αυτός πανικοβλήθηκε», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

Η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Ουκρανία...στο τραπέζι

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος Κρίστεν Γουέλκερ ρώτησε τους δύο υποψηφίους για την εσωτερική ασφάλεια των ΗΠΑ και για τρίτες χώρες που εμπλέκονται στις αμερικανικές εκλογές. Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι οποιαδήποτε χώρα, ανεξάρτητα από το ποια είναι, εμπλέκεται στις αμερικανικές εκλογές θα πληρώσει το τίμημα. Σύμφωνα με τον ίδιον, έγινε γνωστό ότι η Ρωσία ανάπλεκη στις εκλογές, το ίδιο και η Κίνα ως ένα βαθμό και τώρα γίνεται γνωστό ότι εμπλοκή έχει και το Ιράν.

«Εάν εκλεγώ αυτές οι χώρες θα πληρώσουν τίμημα γιατί παρεμβαίνουν στην αμερικανική κυριαρχία», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στράφηκε προσωπικά εναντίον του προέδρου Τραμπ κατηγορώντας τον στενό του συνεργάτη Ρούντι Τζουλιάνι ως «πιόνι της Ρωσίας». Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν για ισχυρούς δεσμούς με τη Μόσχα κάνοντας ευθεία αναφορά στον γιό του υποψηφίου προέδρου και στη θέση που είχε σε ουκρανική πετρελαϊκή εταιρεία.

«Δεν έχω πάρει ούτε δεκάρα από καμία ξένη χώρα στη ζωή μου. Μάθαμε προσφάτως ότι ο πρόεδρος πλήρωσε 50 φορές μεγαλύτερο φόρο στην Κίνα λόγω ενός κρυφού τραπεζικού λογαριασμού. Αυτός δραστηριοποιείται στην Κίνα και μιλάει για μένα. Δεν έχω πάρει ούτε μια δεκάρα από καμία χώρα, ποτέ». Ο κ. Μπάιντεν τόνισε ότι επί 22 χρόνια δημοσιεύει τις φορολογικές του δηλώσεις ενώ ο Τραμπ το αποφεύγει.

«Τι κρύβεις; Οι ξένες χώρες σε πληρώνουν πολλά. Η Ρωσία σε πληρώνει. Η Κίνα σε πληρώνει. Και τα ξενοδοχεία σου και όλες τις επιχειρήσεις σου σε όλη τη χώρα, σε όλο τον κόσμο. Λοιπόν, τι συμβαίνει εδώ;» δήλωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, με τον πρόεδρο Τραμπ να απαντά ότι δεν πήρε ποτέ του χρήματα από καμία χώρα, αλλά ως επιχειρηματίας έκανε απλώς «δουλειές».

Αναφορικά με την Βόρειο Κορέα ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι παρόλο που είναι πολύ διαφορετικός από τον Κιμ Γιονγκ Ούν υπάρχει μεταξύ τους κατανόηση και κατάφερε να μην υπάρξει πόλεμος στην περιοχή, ενώ ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σκοπός του είναι η κορεατική χερσόνησος να αποτελέσει μια περιοχή χωρίς πυρηνικά όπλα.

Ειδικά για τον Κιμ Γιονγκ Ουν ο Μπάιντεν επιτέθηκε στον Τραμπ διότι κατ’ αυτόν ασκεί πολιτική κατευνασμού έναντι της Βόρειας Κορέας κάνοντας έναν παραλληλισμό με την αρχική στάση ευρωπαϊκών κυβερνήσεων έναντι του Αδόλφου Χίτλερ και της Γερμανίας του Γ΄ Ράιχ.

«Το να έχεις καλή σχέση με τους ηγέτες άλλων χωρών είναι καλό πράγμα», αντέταξε ο Τραμπ, ο οποίος αυτοεπαινέθηκε διότι αποφεύχθηκε ο κίνδυνος σύρραξης με τη Βόρεια Κορέα χάρη στις προσπάθειές του.

«Αυτό είναι σαν να λες πως είχα καλή σχέση με τον Χίτλερ προτού να αρχίσει η εισβολή» των ναζιστικών στρατευμάτων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πέταξε ο Μπάιντεν.

Στη συνέχεια οι δύο υποψήφιοι ερωτήθηκαν για την υγειονομική περίθαλψη και την «Προστασία ασθενών και οικονομικά προσιτή υγειονομική φροντίδα», ή το γνωστό Obamacare. Ο πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε ότι επιθυμεί μια «πολύ καλύτερη υγειονομική περίθαλψη», ενώ ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θέλει «να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές και τις τιμές των φαρμάκων» αυξάνοντας τον ανταγωνισμό, χωρίς ωστόσο να καταστρέψει το σύστημα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Αναφορικά με την μετανάστευση και οι δύο υποψήφιοι αναφέρθηκαν σε λάθη και παραλήψεις, όπως για παράδειγμα στα περίπου 500 ανήλικα που εντοπίστηκαν στα σύνορα με το Μεξικό και εξακολουθούν να διαμένουν σε δύσκολες συνθήκες, καθώς κρατούνται σε ειδικούς χώρους αποκομμένα από τους γονείς τους. Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι υποκίνησε την πολιτική διαχωρισμού παιδιών «χτίζοντας κλουβιά» όταν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με τον Μπάιντεν να απαντά με στατιστικά στοιχεία για αγνοούμενα ανήλικα.

«Πόλεμος» για τον ρατσισμό

Στη συνέχεια η Κρίστεν Γουέλκερ ρώτησε για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 15 δολάρια, με τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει ότι συμφωνεί με αυτήν την κίνηση, ενώ ο Ντόναλτ Τραμπ δήλωσε ότι θα το αφήσει στην ευχέρεια κάθε πολιτείας.

Οι φυλετικές διακρίσεις και η αστυνομική βία σε μαύρους Αμερικανούς ήταν το επόμενο ζήτημα, με τον Τζο Μπάιντεν να υποστηρίζει ότι σκοπός του είναι να εξαλειφθεί ο θεσμικός ρατσισμός στη χώρα. «Υποστηρίζω καλύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, ευκολότερη πρόσβαση στην εκπαίδευση και στον δανεισμό για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, με τον Ντόναλντ Τραμπ να απαντά ότι «κανείς άλλος πρόεδρος μετά τον Αβράαμ Λίνκολν, δεν έχει κάνει τόσα για τους μαύρους στις ΗΠΑ, από εμένα».

Στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι θα συνεχίσει να διατηρεί την Αμερική «καθαρή» χωρίς «να καταστρέφει τις βιομηχανίες της», καθώς δεν έχει σκοπό να θυσιάσει δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας και χιλιάδες εταιρείες εξαιτίας της Συμφωνίας των Παρισίων. Ο Τζο Μπάιντεν περιέγραψε το σχέδιό του για την κλιματική αλλαγή λέγοντας ότι η ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα δημιουργήσουν 18,6 εκατομμύρια νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας..

Ο Τραμπ απάντησε λέγοντας ότι το «είμαστε ενεργειακά ανεξάρτητοι για πρώτη φορά», ενώ μιλώντας για τις ανεμογεννήτριες, είπε ότι γνωρίζει ότι είναι πολύ ακριβές και σκοτώνουν όλα τα... πτηνά (!)

Στην τελευταία ερώτησή της προς τους δύο υποψηφίους, η Κρίστεν Γουέλκερ ζήτησε να μάθει τι θα έλεγαν στους Αμερικανούς που δεν τους ψήφισαν. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «πρέπει να κάνουμε τη χώρα μας επιτυχημένη, όπως ήταν πριν από αυτήν την πανούκλα από την Κίνα. Τώρα την ξαναχτίζουμε και κάνουμε ρεκόρ. 11,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα». Σύμφωνα με τον πρόεδρο Τραμπ, πριν την πανδημία η ανεργία στη χώρα ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο και παράλληλα μείωνε τη φορολογία.

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα πει: «είμαι ο Αμερικανός πρόεδρος. Εκπροσωπώ όλους σας, είτε με ψηφίσατε, είτε όχι . Και θα σιγουρευτώ ότι θα εκπροσωπείστε. Θα σας δώσω ελπίδα. Θα προχωρήσουμε. Θα επιλέξουμε την επιστήμη και όχι τους μύθους. Θα επιλέξουμε την ελπίδα έναντι του φόβου, θα επιλέξουμε να προχωρήσουμε γιατί έχουμε τεράστιες ευκαιρίες. Μπορούμε να αναπτύξουμε αυτήν την οικονομία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον συστημικό ρατσισμό και ταυτόχρονα μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η οικονομία μας λειτουργεί και κινείται από καθαρή ενέργεια, δημιουργώντας εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Και αυτό είναι γεγονός. Αυτό που εντοπίζεται σε αυτές τις εκλογές, είναι ο χαρακτήρας αυτής της χώρας. Αξιοπρέπεια, τιμή, σεβασμός. Η βεβαιότητα ότι όλοι έχουν μια ακόμη ευκαιρία.»

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεμαχίας τόσο η Μελάνια όσο και η Τζιλ ανέβηκαν στο βάθρο για να αποχωρήσουν μαζί με τους συζύγους τους Τραμπ και Μπάιντεν, αντίστοιχα.

Οι δύο υποψήφιοι — κόκκινη γραβάτα ο Τραμπ, μπλε γραβάτα ο Μπάιντεν — χαιρετήθηκαν με μια μικρή χειρονομία όταν ανέβηκαν στο πλατό, τηρώντας απόσταση.

Ο Τραμπ δεν φόραγε μάσκα.

Αντίθετα με τον συζυγό της και Πρόεδρο των ΗΠΑ, η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, μπήκε στην αίθουσα με μια μαύρη μάσκα , ενώ η συζυγός του Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, επέλεξε μάσκα ασορτί με το φόρεμα της

.

Η τελευταία ευκαιρία του Τραμπ να αλλάξει την ατζέντα

Όπως αναφέρουν αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης το ντιμπέιτ των δύο ανθυποψηφίων αποτελεί την τελευταία ευκαιρία του προέδρου Τραμπ καθώς ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων προσπαθεί να μετατρέψει έναν αγώνα που έχει μετατραπεί σε δημοψήφισμα για τον καταστροφικό χειρισμό του απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού σε δίλημμα ανάμεσα σε αυτόν και έναν αντίπαλο τον οποίο χαρακτηρίζει ως αδύναμο και επικίνδυνο.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν διπλό ποσοστό στον Τζο Μπάιντεν σε εθνικό επίπεδο και μεγάλη διαφορά υπέρ του υποψηφίου των Δημοκρατικών σε πολιτείες- κλειδιά.

Σχεδόν 42 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει ήδη μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης. Η άνευ προηγουμένου προσέλευση των ψηφοφόρων μέσω επιστολικής ψήφου ανησυχεί το επιτελείο Τραμπ, ωστόσο δώδεκα μόλις ημέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές ουδείς μπορεί να γνωρίζει εάν το δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ μπορεί να επηρεάσει την πορεία των εκλογών.

«Νικητής» ο Μπαίντεν σε δημοσκόπηση του CNN

Καλύτερη δουλειά φαίνεται πως έκανε ο Τζο Μπαίντεν στο τελευταίο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την Προεδρεία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το CNN. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 53% των ψηφοφόρων που είδαν το ντιμπέιτ υποστήριξαν την άποψη ότι ο Μπάιντεν είναι ο μεγάλος νικητής της τηλεοπτικής τους μάχης, έναντι του 39% που υποστήριξε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον, το 73% υποστήριξε ότι η κριτική του Μπάιντεν στον Τραμπ ήταν εν πολλοίς δίκαιη, έναντι του 26% που την έκρινε άδικη, ενώ μοιρασμένο ήταν το ποσοστό που αφορούσε το αν οι επιθέσεις του Τραμπ στον Μπάιντεν ήταν δίκαιες (50% είπε ναι και 49% όχι).

Σημειώνεται βέβαια, ότι σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση του CNN στη διάρκεια του πρώτου ντιμπέιτ των υποψηφίων, ο Τραμπ κέρδισε έδαφος, καθώς στην πρώτη τηλεμαχία τους, μόλις το 28% υποστήριξε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε κερδίσει στο ντιμπέιτ, ενώ το 67% θεωρούσε τις επιθέσεις του στον Μπάιντεν άδικες.

Το δεύτερο -και τελευταίο- αυτό ντιμπέιτ, ωστόσο, δεν άλλαξε και πολλά στη γενική εικόνα των υποψηφίων. Για παράδειγμα, πριν το ντιμπέιτ, το 55% των ψηφοφόρων έβλεπε τον Μπαίντεν με «καλό μάτι». Αυτό το ποσοστό μετά τα χθεσινοβραδινά ανήλθε σε 56%. Το αντίστοιχο ποσοστό του Τραμπ από την άλλη έμεινε σταθερό στο 42%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 585 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, που παρακολούθησαν το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ