2020-10-23 11:49:27
Φωτογραφία για Χρυσή Αυγή: Προκλητική και αμετανόητη η οικογένεια Μιχαλολιάκου – Σόου και ύβρεις
Bίντεο και φωτογραφίες μετά την ιστορική απόφαση για τη φυλάκιση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» «Με πάνε φυλακή για τις ιδέες μου», δήλωνε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Νίκος Μιχαλολιάκος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» ο οποίο χθες το βράδυ το πέρασε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχοντας παραδοθεί, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου το οποίο ολοκληρώθηκε ύστερα από 5,5 χρόνια.

Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη κτύπησε το κουδούνι της τελευταίας συνεδρίασης, πέρασε λίγος χρόνος και ένας ένας οι κατηγορούμενοι έσπευδαν είτε στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα είτε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση για να παραδοθούν.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος βρισκόταν στο σπίτι του στην Πεύκη με τη σύζυγό του την κόρη του και ελάχιστους υποστηρικτές του, όταν έμαθε για την απόφαση του Δικαστηρίου που τον έστελνε στη φυλακή
. Λίγα λεπτά και αφού η πρόεδρος της Έδρας είχε ανακοινώσει την απόφασή της, ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατέβηκε από το διαμέρισμά του στην είσοδο της πολυκατοικίας βγήκε στο πεζοδρόμιο και δήλωσε περήφανος που πηγαίνει φυλακή για τις ιδέες του. Μαζί του ήταν η Ελένη Ζαρούλια, η κόρη του, Ουρανία και τέσσερις-πέντε οπαδοί του. «Είμαι υπερήφανος που με πηγαίνουν φυλακή για τα πιστεύω μου. Κάποτε κάποιοι θα ντρέπονται γι' αυτή την απόφαση. Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της ΧΑ ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη Δικαιοσύνη», είπε ανάμεσα σε άλλα, συνεχίζοντας να προκαλεί, ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του, ενώ η κόρη του Ουρανία περιφερόταν στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας συνομιλώντας με τους υποστηρικτές του πατέρα της οι οποίοι σε αριθμό ήταν όσο τα δάχτυλα τους ενός χεριού. Για περίπου τρεις ώρες κανείς δεν γνώριζε εάν ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραδινόταν μόνος του ή θα περίμενε την αστυνομία να έρθει στο σπίτι του και να τον συλλάβει.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και βλέποντας τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής ομάδας παραδίνονταν μόνα τους αποφάσισε να παραδοθεί. Έχοντας στήσει ένα «μεγαλοφυές» σχέδιο για να ξεφύγει από τους δημοσιογράφους, έστειλε την κόρη του Ουρανία, να βγει στην μπροστινή είσοδο της πολυκατοικίας την στιγμή που ένα αυτοκίνητο τον περίμενε σε πλαϊνό δρόμο. Μόλις βγήκε η Ουρανία στήθηκε μπροστά στις κάμερες αλλά σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης κατάλαβαν το σχέδιο απόδρασης του Μιχαλολιάκου και έσπευσαν από την πλαϊνή είσοδο της πολυκατοικίας. Η Ουρανία από την πλευρά της μαζί με υποστηρικτές του πατέρα της οι οποίοι είχαν αυξηθεί σε αριθμό από τα 4 άτομα σε 7! Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα της Χρυσής Αυγής. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχοντας μαζί του τη σύζυγό του Ζαρούλια και υποστηρικτές μπήκε στο αυτοκίνητο που τον περίμενε χωρίς δηλώσεις αυτή τη φορά όπως είχε κάνει νωρίτερα. Αντί δηλώσεων οι δημοσιογράφοι εισέπραξαν σπρωξιές από τους υποστηρικτές του Μιχαλολιάκου οι οποίοι εξακολουθούσαν να συμπεριφέρονται ως «τάγμα εφόδου» που προστατεύει τον αρχηγό του, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Αλλά και χυδαίες βρισιές από την Ουρανία Μιχαλολιάκου η οποία σε ένα ακόμη παραλήρημά της μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητά της φυλακής για τον πατέρα της, έβριζε σκαιότατα ενώ κινήθηκε και εναντίον των δημοσιογράφων μέχρι που ένας υποστηρικτής την συγκράτησε και την έβαλε στο αυτοκίνητο που ακολουθούσε εκείνο του πατέρα της.

Φθάνοντας στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο Μιχαλολιάκος, τη σκυτάλη σε ύβρεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης πήρε από την Ουρανία ή μητέρα της Ελένη Ζαρούλια η οποία έβρισε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρίσκονταν στο σημείο. Μόλις ο αρχηγός της χρυσής αυγής μπήκε στην ΓΑΔΑ οι δυο γυναίκες τον ακολούθησαν, ενώ του έφεραν και κάποια προσωπικά πράγματα που θα χρειαζόταν για το περίεργο αλλά όχι ασυνήθιστο βράδυ, αφού και στο παρελθόν ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε διανυκτερεύσει στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση πριν οδηγηθεί στη φυλακή.

Με την ιστορική απόφαση 13 συνολικά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής οδηγούνται στη φυλακή καταδικασμένοι σε καθείρξεις για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ