2020-10-26 22:08:58
Φωτογραφία για Κορωνο-πάρτι με τσιφτετέλια πάνω στα τραπέζια και συνωστισμός δίχως αύριο!
Τι κι αν τα κρούσματα πλησιάζουν ημερησίως τα 1000; Οι διασωληνωμένοι τους 91 κι από τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας μαζί και υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού; Κυβέρνηση και λοιμοξιωλόγοι δίνουν την υπέρτατη μάχη για να μην πάει η χώρα σε ένα ακόμη lockdown, το οποίο ενδεχομένως αποβεί καταστροφικό για την οικονομία, ωστόσο την ίδια στιγμή η επιπολαιότητα και η αδιαφορία ορισμένων χτυπάει ταβάνι.

Μπαρ και κλαμπ αλλάζουν τα ωράρια τους και ξεκινούν την λειτουργία τους από το απόγευμα προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο, όμως μπροστά στη πρεμούρα τους να αυξήσουν τους τζίρους τους αφήνουν την κατάσταση ανεξέλεγκτη. Χαρακτηριστικές οι εικόνες που δημοσιεύει το protothema.gr από μπαρ στην περιοχή του Παγκρατίου όπου ο κόσμος διασκεδάζει σα να μην πέρασε η πανδημία από τη χώρα μας. Οι θαμώνες ανεβαίνουν στη μπάρα και χορεύουν έξαλλα τραγουδώντας, σχεδόν όλοι είναι όρθιοι παρά την οδηγία μόνο για καθήμενους ενώ το προσωπικό δεν φοράει τις απαραίτητες προστατευτικές μάσκες. Από τα ηχεία ακούγεται η διαχρονική επιτυχία “ Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε” και ο κόσμος σιγοντάρει μέσα σε κλειστό χώρο ενσαρκώνοντας τον χειρότερο εφιάλτη των λοιμωξιολόγων.


Σε ένα άλλο μαγαζί, το προσωπικό ενθαρρύνει τους πελάτες να ανέβουν πάνω στη μπάρα και να λικνιστούν στους ρυθμούς του τουμπερλεκιού ενώ γύρω από το μπαρ επικρατεί μεγάλος συνωστισμός.

Παράγοντας της νύχτας λέει στο prorothema.gr ότι πολλά μαγαζιά έχουν αφήσει ανεξέλεγκτη την κατάσταση διότι λειτουργούν με τις πλάτες της αστυνομίας. Τα τοπικά αστυνομικά τμήματα δεν πολυασχολούνται ή δεν δείχνουν πρόθυμα να καταγράψουν και να παρέμβουν στις καταγγελίες περί συνωστισμού. Κι έτσι οι μαγαζάτορες μετατρέπουν τις επιχειρήσεις τους σε υγειονομικές βόμβες αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη δημόσια υγεία. Τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους και μάλιστα μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες, από τις 8 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ