2020-10-26 22:21:04
Φωτογραφία για Ερντογάν και Τατάρ κάνουν και πλάκα με το Κυπριακό: «Πικ-νικ» στα Βαρώσια στις 15 Νοεμβρίου


Με αφορμή την επέτειο των 37 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκρατους - Ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε τη λύση του ομοσπονδιακού κράτους - Αιχμές για τους ελληνοκύπριους, για τους οποίους δήλωσ ότι δεν επιθυμούν την «ισότητα» - Πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος παραβίασε τις συμφωνίες, ανοίγοντας την παραλία των Βαρωσίων στα κατεχόμενα της Αμμοχώστου

Να κάνουν... πικνίκ στα Βαρώσια, στα κατεχόμενα της Αμμοχώστου στην Κύπρο, δήλωσαν -μεταξύ σοβαρού και αστείου- ότι θέλουν να κάνουν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο νέος ηγέτης τους ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Ο Τούρκος πρόεδρος και ο εκπρόσωπός του στο ψευδοκράτος, όχι απλώς δεν απολογήθηκαν για την κατοχή των εδαφών της Κύπρου, ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά επέλεξαν να προκαλέσουν για μία ακόμη φορά, λειτουργώντας ως κύριοι των Βαρωσίων.


Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο πικ-νίκ στα Βαρώσια με αφορμή την επίσκεψη στην περιοχή πυ ανακοίνωσε για τις 15 Νοεμβρίου. Δηλαδή στην επέτειο των 37 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους από τον τότε Τούρκο «απεσταλμένο», Ραούφ Ντενκτάς.

Υπέρ μίας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης για την Κύπρο δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα, προσθέτοντας ωστόσο, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι υπέρ της ισότητας, απορρίπτοντας εκ νέου, εμμέσως πλην σαφώς, τις ελληνοκυπριακές θέσεις.

Ο Ερντογάν απέρριψε το σύστημα του ομοσπονδιακού κράτους, το οποίο χαρακτήρισε «μη έγκυρο», φωτογραφίζοντας τις προθέσεις του για την ύπαρξη δύο ξεχωριστών κρατών στο νησί της Ανατολικής Μεσογείου. «Άλλωστε αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί οι οποίοι έχουν ιδρύσει δύο ξεχωριστά κράτη», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι πλέον πρέπει να τεθεί στο τραπέζι η λύση δύο κρατών.

Μετά από μία σειρά προκλητικών ενεργειών και ενώ η Άγκυρα και το ψευδοκράτος εξακολουθούν να κατηγορούν τους Ελληνοκύπριους και την Ελλάδα για το «πάγωμα» των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται να αποζητά μία «δίκαιη», όπως τη χαρακτηρίζει λύση.

Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο, ο ίδιος παραβίασε τις συμφωνίες, ανοίγοντας την παραλία των Βαρωσίων στα κατεχόμενα της Αμμοχώστου, ενώ σήμερα Δευτέρα, έκανε και πλάκα, λέγοντας ότι θέλει να κάνει πικνίκ στην κατεχόμενη παραλία της Αμμοχώστου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ