2020-10-26 22:13:30
Φωτογραφία για Αγγλία: Η καμπάνια #TogetherWeCan παρατείνει τα δωρεάν σχολικά γεύματα
Χιλιάδες δωρεάν σχολικά γεύματα προβλέπεται να συνεχίσουν να προσφέρονται σε παιδιά σε συγκεκριμένες περιοχές της Αγγλίας που το έχουν μεγάλη ανάγκη. Επιχειρήσεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις και εθελοντικές ομάδες έχουν προσφερθεί να παρέχουν φαγητό κατά τη διάρκεια του διαλείμματος σε όσα παιδιά δικαιούνται δωρεάν σχολικά γεύματα, ακόμη και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αλλά και μετά το πέρας της μισής σχολικής περιόδου ή και ακόμη εάν τα σχολεία κλείσουν, λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση έχει προκαλέσει οργή αντιδράσεων, καθώς απέκλεισε την παράταση δωρεάν γευμάτων σε εθνικό επίπεδο, λέγοντας ότι έχει διαθέσει 63 εκατομμύρια λίρες για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας, καθώς και στήριξη της κοινωνικής πρόνοιας με το ποσό των 9,3 δισεκατομμυρίων λίρων.

Στη Σκωτία και την Ουαλία, οι κυβερνήσεις έχουν παρατείνει τα δωρεάν γεύματα κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών έως το Πάσχα του 2021.


Τα κουπόνια σίτισης θα απευθύνονται σε μαθητές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ζουν στο Μάντσεστερ, στο Μπέρμιγχαμ, στο Κένσινγκτον και στην Τσέλσι.

Ανάμεσα στις περιοχές και το Hillingdon Council. Η τοπική αρχή για την εκλογική περιφέρεια του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν σχολικά γεύματα σε όσα παιδιά τα δικαιούνται κατά τη διάρκεια της μισής σχολικής περιόδου.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Guardian», σκέφτεται να αυξήσει τη χρηματοδότηση για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο Άγγλος φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Mάρκους Ράσφορντ αγωνίζεται για τα δωρεάν γεύματα

Ο Άγγλος φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Mάρκους Ράσφορντ έδωσε έναν μεγάλο αγώνα το καλοκαίρι για να μην σταματήσουν τα δωρεάν γεύματα στα σχολεία. Ο διεθνής επιθετικός ανάγκασε σε μια κυβερνητική στροφή τον Ιούλιο, όταν κέρδισε τη μάχη του για να εξασφαλίσει δωρεάν σχολικά γεύματα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Ο 22χρονος επιθετικός μέσω ανοιχτής επιστολής του προς το βρετανικό κοινοβούλιο ζήτησε πρόσφατα να μην ψηφιστεί η τροπολογία ώστε να κοπούν τα δωρεάν γεύματα στους μαθητές. Ο Μάρκους Ράσφορντ εδωσε και αγώνα το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να συνεχιστεί το πρόγραμμα σίτισης στα αγγλικά σχολεία, και κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής υποστηρίζει πως αρκετές οικογένειες στην Αγγλία, αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά την πανδημία του κορωνοϊού και πως θα πρέπει να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά να τρέφονται σωστά.

Ο ίδιος κατέθεσε νέα αίτηση για ακρόαση στον Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να δίνονται δωρεάν γεύματα σε παιδιά που αδυνατούν να αγοράσουν λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού. Η πλευρά του Πρωθυπουργού της Αγγλίας, ωστόσο, ανέφερε πως το πρόγραμμα δεν αφορούσε σε σχολεία που δίνουν γεύματα στα παιδιά και ουσιαστικά δεν πρόκειται να συζητηθεί η πρόταση του Ράσφορντ.

Ο νεαρός επιθετικός, που πρόσφατα βραβεύτηκε από την Βασίλισσα Ελισάβετ για το φιλανθρωπικό του έργο, δεν άφησε ασχολίαστη την εξέλιξη. «Καλά Χριστούγεννα παιδιά... 250% αύξηση στην διατροφική φτώχεια και ανεβαίνει...», έγραψε στο Twitter.

Η αγγλική κυβέρνηση με 322 ψήφους απέρριψε τη συνέχιση του προγράμματος.

Παίκτες της Λιντς Γιουνάιτεντ δώρισαν 25.000 λίρες (33.000 δολάρια) στην εκστρατεία που παρέχει δωρεάν σχολικά γεύματα σε παιδιά στη Βρετανία, αφού εμπνεύστηκαν από τις προσπάθειες του Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όπως καταγράφει το δημοσίευμα του Guardian, οι υπογραφές της καμπάνιας του έχουν ξεπεράσει τις 880.000.

Υπενθυμίζεται πως ο διεθνής άσος κάλεσε το καλοκαίρι το Κοινοβούλιο να συνειδητοποιήσει τα προβλήματα πολλών φτωχών οικογενειών και ότι πολλά παιδιά έμειναν χωρίς κουπόνια γεύματος με το κλείσιμο των σχολείων, με τον Μπόρις Τζόνσον να επανεξετάζει την απόφαση της κυβέρνησης να μην επεκτείνει το δωρεάν κουπόνι σχολικών γευμάτων για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Αν και αρχικά η απόφαση της κυβέρνησης ήταν να σταματήσουν, μετά την παρέμβαση του Ράσφορντ τα σχολικά γεύματα συνεχίστηκαν και για τους καλοκαιρινούς μήνες. «Είμαι ευγνώμων που ο πρωθυπουργός άλλαξε την απόφασή του», δήλωσε ο Ράσφορντ, ο οποίος είπε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στο τηλέφωνο. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ