2020-10-29 14:59:18
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 

« Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ » 

Ν.Π.Δ.Δ. 

MEDICAL ASSOCIATION OF LARISSA 

28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 43*412 23 ΛΑΡΙΣΑ*

ΤΗΛ.:2410 236036-2410 287777*FAX:2410 287777 

e-mail:[email protected] * website:www.isli.gr

Λάρισα, 29-10-2020 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η αλματώδης και ανησυχητική αύξηση των διάσπαρτων κρουσμάτων covid-19 στη χώρα γενικότερα και ειδικότερα στην περιοχή μας, που τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να ενταθεί, καθώς και η κοινή πλέον διαπίστωση της μη αυστηρής τήρησης προστατευτικών μέτρων στο σύνολο τους από ορισμένους πολίτες και επαγγελματίες, μας φέρνει πιο κοντά στο lockdown το οποίο κρέμεται από μια κλωστή πάνω από τα κεφάλια μας. Θεωρούμε πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα με τις αρνητικές του συμπεριφορές να λειτουργεί κατά της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των συμπολιτών μας και να γεμίζει τα κρεβάτια ΜΕΘ και τους θαλάμων αρνητικής πίεσης των 2 νοσοκομείων μας, όπως συμβαίνει αυτή τη χρονική στιγμή 


Κάνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες, επαγγελματίες της εστίασης και εμπλεκόμενους στη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες, συνέδρια, συνελεύσεις) και άλλων χώρων συνωστισμού για πλήρη συμμόρφωση, ώστε να αποφύγουμε το οδυνηρό και καταστρεπτικό γενικό κλείσιμο. 

Καλούμε την πολιτεία για την πιο έγκαιρη λήψη των περιοριστικών μέτρων που αντιστοιχούν σε κάθε επίπεδο συναγερμού, καθώς έστω και η παραμικρή καθυστέρηση ευνοεί τη διασπορά του ιού. Επίσης να προβεί σε άμεση αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΕΟΔΥ και την ενίσχυση του σε στελέχη, προσωπικό και υλικά ώστε αφενός μεν να επικαιροποιήσει άμεσα τα πρωτόκολλα του, αφετέρου δε να κλείσει τα κενά των ιχνηλατίσεων των διάσπαρτων κρουσμάτων και να αυξήσει τη διενέργεια των Rapid Tests σε πλατείες, σχολεία, μαζικούς χώρους εργαζομένων και σε άλλα σημεία συγχρωτισμού. Να αλλάξει άμεσα την αναχρονιστική μεθοδολογία ιχνηλάτισης με την σύγχρονη μεθοδολογία QR code(εφαρμογή στο κινητό –Μ. Βρετανία) ώστε να μπορέσει να ανιχνεύσει γρήγορα τα κρούσματα που αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η γρήγορη ιχνηλάτιση και η περιχαράκωση των εστιών διασποράς αποτελούν τα σημαντικότερα κλειδιά στην αναχαίτιση του ιού. 

Καλούμε το υπουργείο Υγείας να προβεί άμεσα σε αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ για COVID , καθώς και των θαλάμων αρνητική πίεσης, στελέχωση και εξοπλισμού των, με παράλληλη ενίσχυση όλου του Συστήματος Υγείας με γεννα’ία χρηματοδότηση, άμεσες προλήψεις μόνιμου προσωπικού, αγορά υλικών και αντιδραστηρίων καθώς και σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κτηριακής αναβάθμισης εκεί που χρειάζεται, παρακάμπτοντας κάθε χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία.. 

Τέλος να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι εφαρμογής των μέτρων προς κάθε κατεύθυνση και χωρίς εξαιρέσεις ώστε να μην αδικούνται οι νομοταγείς πολίτες και επαγγελματίες έναντι των καιροσκόπων και ασυνείδητων. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ι.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ