2020-10-29 16:53:40
Φωτογραφία για Ξεφεύγει η κατάσταση στη Γαλλία: Τούρκοι απειλούσαν χθες βράδυ Αρμένιους σε γειτονιές της Λυών
Περίπου 150 Τούρκοι επιτέθηκαν σε γειτονιές της Λυών, όπου διαμένουν Αρμένιοι, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (O θεός είναι μεγάλος) Εκατοντάδες Τούρκοι ξεχύθηκαν χθες το βράδυ στους δρόμους στη Λυών, στη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, απειλώντας να προκαλέσουν ζημιές σε καταστήματα που ανήκουν σε Αρμένιους.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, περίπου 150 Τούρκοι επιτέθηκαν σε γειτονιές της Λυών, όπου διαμένουν Αρμένιοι, ενώ στο Twitter ο τουρκικός ιστότοπος «DuvaR english» 

Χθες το πρωί, Αρμένιοι πολίτες διαδήλωσαν στο αυτοκινητόδρομο που οδηγούν στην Βαλένθια και τη Βιέννη, εκφράζοντας την οργή τους ενάντια στην επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας κατά του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδήλωσης, μια ομάδα Τούρκων επιτέθηκε στους διαδηλωτές με σφυριά και μαχαίρια με αποτέλεσμα, πάνω από δέκα άτομα να τραυματιστούν, ανάμεσά τους κι ένα παιδί.


Και μόλις έπεσε το σκοτάδι, και εν μέσω απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε εννέα μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, ανάμεσά τους και η Λυών- περίπου 150 Τούρκοι ξεχύθηκαν στους δρόμους κι άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές σε βάρος των Αρμενίων φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» και «Πού είναι οι Αρμένιοι;».

«To «Allahu Akbar» (Ο θεός είναι μεγάλος ) δεν είναι εθνικιστικό σύνθημα, αλλά ισλαμικό σύνθημα», γράφει ένας από τους χρήστες σχολιάζοντας το επίμαχο βίντεο που ανέβασε στο Twitter ο αραβόφωνος ιστότοπος DuvaR.

«Ο Ερντογάν προσπαθεί να εξαφανίσει τους Αρμένιους από τη γη», γράφει ένας άλλος χρήστης. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Land Rover Defender 500 PS
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Land Rover Defender 500 PS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ