2020-10-30 15:29:09
Φωτογραφία για Κοροναϊός : Έρχεται «φρένο» στις μετακινήσεις από νομό σε νομό – Σε καραντίνα 7 εκατομμύρια Έλληνες
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού, με τα κρούσματα να παρουσιάζουν εκθετική αύξηση μέρα με τη μέρα. Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, αύριο, Παρασκευή, θα ανακοινώσει νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού ιού Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το MEGA, τα εν λόγω μέτρα, θα θέτουν σε καραντίνα τα 3/4 της χώρας, ήτοι σχεδόν 7 εκατομμύρια Έλληνες (σ.σ 2 εκατομμύρια στις «κόκκινες» περιοχές και 5 εκατομμύρια στις «πορτοκαλί»). 

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το MEGΑ, μετά και τις εισηγήσεις των ειδικών που έλαβε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε την απόφαση να θέσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε καραντίνα, με σκοπό να μην επιβεβαιωθούν τα εφιαλτικά σενάρια για πολλές χιλιάδες κρούσματα καθημερινά. 

Τι θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός

Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, θα αφορούν κυρίως τις «πορτοκαλί» περιοχές, στις οποίες ουσιαστικά θα αυστηροποιηθούν κάποια μέτρα, με σκοπό να θα θυμίζουν αυτά του «κόκκινου» επιπέδου. 


Πιο αναλυτικά, αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί το κλείσιμο ή ο περιορισμός της εστίασης. 

Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το MEGA, η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να συμβαίνει στην εστίαση στις «πορτοκαλί» περιοχές, ακριβώς ό,τι συμβαίνει στις «κόκκινες». Δηλαδή να μην λειτουργεί καθόλου η εστίαση και η απαγόρευση κυκλοφορίας να συνεχίσει να ισχύει από τις 00:30. 

Ακόμα, αναμένεται να ανακοινωθεί απαγόρευση στις μετακινήσεις από και προς τις περιοχές στο επίπεδο 3. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής αυτό το μέτρο εφαρμοζόταν στις περιοχές στο επίπεδο 4. 

Τέλος, όσον αφορά στα σχολεία, μέχρι στιγμής η απόφαση είναι να λειτουργούν ως έχει, σε όλα τα επίπεδα επικινδυνότητας του υγειονομικού χάρτη. 

Τα παραπάνω μέτρα, όπως αναφέρει το MEGA, θα ισχύσουν από τις 06:00 του Σαββάτου και θα έχουν ισχύ για ένα μήνα, ωστόσο θα επανεξετάζονται. 

Αυτός είναι ο επικαιροποιημένος χάρτης

Ανακατατάξεις στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, γνωστοποίησε πως Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη μπαίνουν σε lockdown από αύριο, Παρασκευή, περνώντας στο «κόκκινο» επίπεδο. Πλέον, οι περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού ανέρχονται σε επτά, συμπεριλαμβανομένων των: Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων και Σερρών. 

Επίσης, από την Παρασκευή στο επίπεδο 3, «πορτοκαλί», ανεβαίνουν εννιά περιφερειακές ενότητες. Πρόκειται για τις: Πέλλα, Δράμα, Έβρο, Ξάνθη, Κιλκίς, Πιερία, Ημαθία, Καβάλα, Χαλκιδική. 

Στο επίπεδο 3 βρίσκονται, επίσης, οι: Αττική, Βοιωτία, Θήρα, Πειραιάς και Τρίκαλα. 

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Μπορεί η χώρα μας να απέφυγε ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, ωστόσο για ακόμα μια φορά δεν έλειψαν οι εφιαλτικοί αριθμοί, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει τετραψήφιο νούμερο κρουσμάτων, για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ανακοίνωσε 1.211 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Από τα 1.211 κρούσματα, τα 335 καταγράφονται στην Αττική και τα 275 στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινούνται κι άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας. 

Για παράδειγμα, στην Αχαΐα καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα, στη Δράμα 24, στον Έβρο 23, στην Ημαθία 13, στο Ηράκλειο 13, στα Ιωάννινα 18, στην Καβάλα 19, στην Καστοριά 14, στο Κιλκίς 14, στην Κοζάνη 30, στη Λάρισα 51, στη Μεσσηνία 30, στην Ξάνθη 30, στην Πέλλα 15, στη Ροδόπη 41, στις Σέρρες 51, ενώ μεγάλη είναι η διασπορά σε όλη τη χώρα. 

Πηγή:in.gr 
sinidisi.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ