2020-11-02 13:51:25
Φωτογραφία για Αφήνουν ίχνη τα ψάρια;
Η ιχνηλασιμότητα, η δυνατότητα ανίχνευσης και παρακολούθησης ενός τροφίμου, από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση, είναι σημαντική καθώς διασφαλίζει την ποιότητά του. Αυτό μπορεί να συμβεί και με τα ψάρια; Φυσικά!

Τα ψάρια είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους της μεσογειακής διατροφής, μια θρεπτική και υγιεινή επιλογή με μεγάλη πρωτεϊνική αξία. Επιπλέον, τα μικρά ψάρια που τρώγονται με το κόκκαλο, όπως η αθερίνα, ο γαύρος και η σαρδέλα είναι βασική πηγή ασβεστίου. Είναι σημαντικό βέβαια να γνωρίζουμε την προέλευση των ψαριών που επιλέγουμε καθώς και το αν εφαρμόζεται ορθή πρακτική κατά τη διάρκεια της αλίευσής τους. Γι’ αυτό βαρύνουσα θέση έχει η ιχνηλασιμότητα. Πρόκειται για μια πρακτική που υιοθετούν πολλές εταιρείες παγκοσμίως προκειμένου να βελτιώσουν την παραγωγή τους, να διασφαλίσουν την ποιότητα των προϊόντων τους και να δομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές.


Το αποτύπωμα του ψαριού

Η TRATA, η ελληνική μάρκα με τη μεγαλύτερη ποικιλία θαλασσινών και τη μακρόχρονη πορεία της στο χώρο της εμπορίας τροφίμων, καινοτομεί για άλλη μια φορά, παρουσιάζοντας το «Αποτύπωμα Ψαριού». Πρόκειται για μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία ιχνηλασιμότητας, την οποία υλοποίησε σε συνεργασία με την εταιρεία iKnowHow και τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας.

Επιλέγοντας μια κονσέρβα με σαρδέλες ή γαύρο Αιγαίου TRATA, βρίσκουμε έναν κωδικό που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία, τον οποίο μόλις τον πληκτρολογήσουμε στην ενότητα «Αποτύπωμα Ψαριού» στο www.tratagreece.gr, θα μπορέσουμε να έχουμε μια σαφή εικόνα για την περιοχή αλιείας του ψαριού, την ονομασία του, το σκάφος που το ψάρεψε καθώς και τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε.

Με τον τρόπο αυτό, πέρα από την απόλαυση της γεύσης και της ποιότητας του ψαριού που φθάνει στο πιάτο μας, θα ξέρουμε ότι συμβάλλουμε και εμείς στην προστασία του θαλάσσιου πληθυσμού και τη βιωσιμότητα του Αιγαίου!
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ