2023-11-04 12:56:42
Φωτογραφία για Εντοπίστηκαν ίχνη από την συσσωμάτωση της αρχέγονης Γης με τη Θεία
Καλλιτεχνική απεικόνιση της σύγκρουσης της αρχέγονης Γης με την Θεία (αριστερά), και της σημερινής Γης και Σελήνης (δεξιά), μας δείχνει πως θα μπορούσαν θραύσματα της Θείας να διεισδύσουν στον βαθύ μανδύα μετά την πρόσκρουση

Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι ένα διαστημικό σώμα με μέγεθος παρόμοιο με αυτό του Άρη έπεσε πάνω στην νεογέννητη Γη χωρίς ευτυχώς να την καταστρέψει ή να την καταστήσει ένα κόσμο αδύνατο να αναπτύξει συνθήκες φιλικές στη ζωή. Στο σώμα αυτό δόθηκε το όνομα μιας Τιτανίδας (αδελφή των Τιτάνων), της Θείας. Από την κολοσσιαία σύγκρουση εκτοξεύτηκαν τεράστιες ποσότητες υλικών τα οποία τέθηκαν σε τροχιά γύρω από την τραυματισμένη Γη και προοδευτικά τα υλικά αυτά άρχισαν να ενώνονται σχηματίζοντας τελικά τη Σελήνη.

Οι περισσότεροι ειδικοί συγκλίνουν στην άποψη ότι η παρουσία της Σελήνης ως φυσικού δορυφόρου της Γης και οι βαρυτικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα τους έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην παρουσία της ζωής στον πλανήτη μας ίσως όχι στην ύπαρξη της αλλά στην εξέλιξη και μορφή που πήρε η ζωή δημιουργώντας αυτό το μοναδικό από όσους τουλάχιστον γνωρίζουμε μέχρι στιγμής κόσμο στο γαλαξία μας.

Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Nature» ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, υποστηρίζει ότι οι μυστηριώδεις γεωλογικές δομές στα βάθη του πλανήτη μας αποτελούν τα… λείψανα της Θείας. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό το πυκνό υλικό που βρίσκεται μέσα στον μανδύα της Γης και έχει σχηματοποιηθεί σε δομές πάνω από τον πυρήνα του πλανήτη συνέβαλε στη δημιουργία της Χαβάης και της Ισλανδίας.



Όπως είναι ευνόητο η ανακάλυψη είναι εξαιρετικά σημαντική για πολλούς λόγους και είναι βέβαιο ότι θα γίνουν νέες μελέτες για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα και να δούμε αν τελικά αποκαλύπτεται ένα από τα σημαντικά κεφάλαια της ιστορία της Γης.

πηγή: https://www.naftemporiki.gr/techscience/1531936/entopistikan-sta-vathi-tis-gi-ta-leipsana-toy-planiti-poy-epese-sti-gi-kai-gennithike-i-selini-vinteo/ – https://www.theguardian.com/science/2023/nov/01/blobs-near-earths-core-are-remnants-of-collision-with-another-planet-study-says


tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ευρώπη, τέλος για Μέσι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ευρώπη, τέλος για Μέσι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ