2020-11-02 20:20:06
Φωτογραφία για Απαγόρευση προβολής στην ταινία του Σεφερλή-Προβληματισμός και στον ΑΝΤ1

 



Πολλά ειπώθηκαν… και πολλά περισσότερα ακούστηκαν. Τελικά η Δικαιοσύνη έχει τον τελευταίο λόγο και όπως αποδεικνύεται αν δεν τηρηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες η ταινία «Χαλβάη 5-0» θα μείνει στο ράφι… αφού όμως πρώτα πληρωθούν… όσοι πρέπει να πληρωθούν.

Ας πάρουμε τα πράγματα, ή μάλλον τα γεγονότα από την αρχή. Η ταινία «κατέβηκε» από δύο συνδρομητικές πλατφόρμες αφού ο σκηνοθέτης της, Μάνος Καμπίτης, δεν έχει παραχωρήσει τα πνευματικά του δικαιώματα στην εταιρεία παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή. Έτσι λοιπόν, τώρα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, η εταιρεία διανομής της «Χαλβάη 5-0» αποφάσισε να απαγορεύσει την καθ’ οποιονδήποτε τρόπο εμπορική εκμετάλλευση της ταινίας, απαιτώντας από την εταιρεία παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή να της παραχωρήσει την έγγραφη άδεια του Μάνου Καμπίτη. Η εταιρεία διανομής μάλιστα καταγγέλλει τη σύμβαση με την εταιρεία παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή υπενθυμίζοντας ότι μετά την τεράστια ζημία που έχουν υποστεί ή πρόκειται να υποστούν, επιφυλάσσονται για προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι πάντα σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου η εταιρεία διανομής πριν από δέκα ημέρες περίπου είχε ζητήσει από την εταιρεία παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή να της προσκομίσει την έγγραφη σύμβαση με το σκηνοθέτη, υπενθυμίζοντας ότι η έλλειψή της παραβιάζει τη μεταξύ τους σύμβαση, στην οποία αναφερόταν ότι η εταιρεία παραγωγής έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες, όπως αυτή του σκηνοθέτη Μάνου Καμπίτη, για την περαιτέρω εκμετάλλευση της ταινίας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι και ο ΑΝΤ1 έχει συνάψει συμφωνία με την εταιρεία διανομής αγοράζοντας την ταινία για προβολή. Ωστόσο μετά την απόφαση της εταιρείας διανομής να απαγορεύσει την κυκλοφορίας της εκτιμάται ότι και στο κανάλι του Αμαρουσίου έχουν υποστεί ζημία με αποτέλεσμα να διεκδικήσουν και αυτοί κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Έτσι τουλάχιστον αποδεικνύεται πως αν κάποιοι προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν άνομα τα πνευματικά δικαιώματα τότε τον τελικό ρόλο και λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη…!

newsit.gr-Γρηγόρης Μελάς





Πηγή: TVNEA.COM
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ