2020-11-06 08:30:17
Φωτογραφία για Lockdown: Τα σενάρια που εξετάζονται για σειρές και ριάλιτι



 Θολό παραμένει ακόμα το τοπίο για τους χιλιάδες εργαζομένους στο χώρο της τηλεόρασης, περιμένοντας τις διευκρινιστικές αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων για να δουν αν από το πρωί του Σαββάτου θα έχουν αντικείμενο δουλειάς.

Η πρώτη ανακοίνωση που ανέφερε «ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας σε πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα» προκάλεσε δεκάδες ερωτήματα, άλλα τόσα σενάρια και κοινό όπως φαίνεται αίτημα τηλεοπτικών σταθμών για να μην συμπεριληφθούν οι τηλεοπτικές παραγωγές.

Η πρώτη σκέψη που έγινε ήταν ότι από τον όρο «γυρίσματα» θα εξαιρεθούν όλες οι εσωτερικές παραγωγές των σταθμών που θα πρέπει να τηρούν τους απαραίτητους ελέγχους, όπως σε κάθε επιχείρηση. Έτσι όμως δημιουργήθηκε πρόβλημα ιδιαίτερα με τη μυθοπλασία, αφού κανείς από τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν έχει εσωτερική παραγωγή, αλλά «εκτελεστέα» από εταιρείες παραγωγής. Με δεδομένο μάλιστα την πολύμηνη κρίση στο χώρο του θεάτρου οι σταθμοί υποστήριξαν ότι δεν πρέπει ο καλλιτεχνικός κλάδος να πληγεί από μία ακόμα «αναστολή λειτουργίας» αφού απασχολείται μεγάλος αριθμός και ηθοποιών στην παραγωγή μυθοπλασίας

. Έτσι φαίνεται ότι θα υπάρξει διορθωτική και διευκρινιστική οδηγία που θα δώσει το «πράσινο φως» στις σειρές αλλά και άλλες παραγωγές να συνεχίσουν τα γυρίσματα, τηρώντας όμως αυστηρά τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων. Ανησυχία προκλήθηκε και στο χώρο των ριάλιτι, με τους σταθμούς να υποστηρίζουν πως οι συμμετέχοντες παραμένουν σε εγκλεισμό και θα τηρηθούν οι απαιτούμενοι αριθμοί εργαζομένων για να συνεχίσουν με ασφάλεια τα γυρίσματα.

Οι διευκρινιστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στις επόμενες ώρες με το καλύτερο σενάριο να είναι πως δεν θα σταματήσουν τα γυρίσματα ώστε να μην σταματήσει και η προβολή τους όπως έγινε στο προηγούμενο lockdown.

newsit.gr-Γρηγόρης Μελάς



Πηγή: TVNEA.COM
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ